Startpagina Actueel

PachaGreens wint prijs als innovatieve start-up met positieve milieu-impact

PachaGreens uit Gent, een innovatieve start-up die microgroenten kweekt en verkoopt, is een van de laureaten van de SE’nSE-wedstrijd van de Stichting voor Toekomstige Generaties. Vijf bedrijven ontvangen een financiële steun van in totaal 150.000 euro.

Leestijd : 1 min

Voor het 5de jaar op rij selecteerde de SE’nSE-jury (Seed Equity & Sustainble Entrepreneurship Fund) 5 beloftevolle jonge ondernemingen met aanzienlijke impact op het milieu. Het initiatief komt van de Stichting voor Toekomstige Generaties.

De 5 start-ups ontvangen in totaal 150.000 euro aan zaaikapitaal, in de vorm van converteerbare achtergestelde leningen. De winnaars zijn Beanlife, Eco-tap, GiveActions, PachaGreens en Sonian Wood Coop.

PachaGreens, die eerder een Newbie-award won, werd opgericht door Tom De Windt. De start-up uit Gent kweekt en verkoopt microgroenten, heel voedzame en smakelijke gekiemde zaden. Hun heel korte groeicyclus (10 tot 14 dagen) en het feit dat ze niets nodig hebben behalve licht, water en warmte, garandeert een productie met een hoog rendement en een lage impact op het milieu.

LV

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken