Startpagina Actueel

800.000 euro steun voor de ontwikkeling van voedingsproducten op basis van insecten

Het ValuSect-project lanceert een vouchersysteem, waarbij in totaal 800.000 euro wordt verdeeld. Bedrijven met een innovatief idee voor de ontwikkeling van voedingsproducten op basis van insecten kunnen een aanvraag indienen.

Leestijd : 1 min

De komende 3 jaar worden 40 voorstellen geselecteerd. De vouchers hebben een waarde van 10.000, 20.000 of 40.000 euro aan diensten van de projectpartners. Het consortium bestaat uit experten in insectenkweek, in de verwerking van eetbare insecten en in de marketing van voeding op basis van insecten.

Sprinkhanen, krekels of meelwormen

Er is ondersteuning voor de ontwikkeling van producten op basis van 3 soorten eetbare insecten: sprinkhanen, krekels of meelwormen. De vouchers hebben betrekking op de kweek, de verwerking, het gebruik of het op de markt brengen van insecten voor menselijk voedsel.

Diervoeder komt dus niet in aanmerking. “Inagro is gespecialiseerd in insectenkweek. We zullen dus voornamelijk met vragen rond de kweekfase begeleiden”, zegt Carl Coudron, expert insectenkweek bij Inagro.

Zowel starters als ervaren bedrijven in Noord-Europa kunnen een voucheraanvraag indienen. Meer info is te vinden op de ValuSect-website. ValuSelect is een project dat voor 2 miljoen euro wordt gefinancierd door een Europees programma. Het project loopt tot eind 2023 en wordt gecoördineerd door Thomas More hogeschool. Het consortium telt heel wat internationale partners.

Inagro

Lees ook in Actueel

Impact hagelbuien en uitbreiding bladziektes bij wintertarwe

Granen Het Landbouwcentrum Granen gaf woensdag 24 april een overzicht van de toestand van wintergranen op hun waarnemingspercelen tijdens de eerste helft van deze week. Zo wordt er meer dan enkel bladziekten waargenomen: lokaal werd de impact van enkele hagelbuien duidelijk. Op vlak van ziekteaantasting breidden bladseptoria en bruine roest afgelopen week verder uit en ook gele roest breidde lokaal uit.
Meer artikelen bekijken