800.000 euro steun voor de ontwikkeling van voedingsproducten op basis van insecten

Bedrijven met een innovatief idee voor de ontwikkeling van voedingsproducten op basis van insecten kunnen een aanvraag indienen.
Bedrijven met een innovatief idee voor de ontwikkeling van voedingsproducten op basis van insecten kunnen een aanvraag indienen. - Foto: Inagro

De komende 3 jaar worden 40 voorstellen geselecteerd. De vouchers hebben een waarde van 10.000, 20.000 of 40.000 euro aan diensten van de projectpartners. Het consortium bestaat uit experten in insectenkweek, in de verwerking van eetbare insecten en in de marketing van voeding op basis van insecten.

Sprinkhanen, krekels of meelwormen

Er is ondersteuning voor de ontwikkeling van producten op basis van 3 soorten eetbare insecten: sprinkhanen, krekels of meelwormen. De vouchers hebben betrekking op de kweek, de verwerking, het gebruik of het op de markt brengen van insecten voor menselijk voedsel.

Diervoeder komt dus niet in aanmerking. “Inagro is gespecialiseerd in insectenkweek. We zullen dus voornamelijk met vragen rond de kweekfase begeleiden”, zegt Carl Coudron, expert insectenkweek bij Inagro.

Zowel starters als ervaren bedrijven in Noord-Europa kunnen een voucheraanvraag indienen. Meer info is te vinden op de ValuSect-website. ValuSelect is een project dat voor 2 miljoen euro wordt gefinancierd door een Europees programma. Het project loopt tot eind 2023 en wordt gecoördineerd door Thomas More hogeschool. Het consortium telt heel wat internationale partners.

Inagro

Meest recent

Meest recent