Voorzichtige tekenen van vraagnormalisering en licht prijsherstel op de vlasmarkt

Voorzichtige tekenen van vraagnormalisering en licht prijsherstel op de vlasmarkt

De verkoop van lange vezel (in tonnage) zit (gecumuleerd t.e.m. oktober) terug binnen de normale campagne-evoluties, wat toch op een lichte en voorzichtige ‘relance’ wijst. De lagere prijzen en de hoge stockniveaus zullen we nog wel een tijdje meeslepen.

Alhoewel de markt van de korte vezels iets minder zwaar was getroffen door de Covid-19 standstill van de wereldwijde economie, zien we ook hier de voorzichtige hersteltrends in volume van de vraag.

Het is duidelijk dat stroomafwaarts van onze waardeketen één van onze belangrijkste uitvoerlanden, nl. China, aan een duidelijke inhaalbeweging bezig is. Hun importcijfers voor lange en korte vlasvezel voor de maand oktober 2020 bevestigen deze positieve ‘trend’. Algemeen wordt voor de Chinese economie in 2021 terug een belangrijke groei verwacht.

Voor wat kledij en ‘fashion’ wereldwijd betreft in 2021, worden verkoopcijfers voorspelt voor de mondiale mode-industrie van 15% onder het niveau van 2019. Ook in deze analyse is een volledig herstel in 2021 dus nog niet aan de orde.

ABV-TD

Meest recent

Meest recent