Nederlandse supermarktketen Jumbo wil dit jaar 10 winkels openen in ons land

De omzet van het volledige Jumbo-winkelmerk (met in totaal 687 winkels in Nederland en België) nam vorig jaar met 15 procent toe tot bijna 9,7 miljard euro.
De omzet van het volledige Jumbo-winkelmerk (met in totaal 687 winkels in Nederland en België) nam vorig jaar met 15 procent toe tot bijna 9,7 miljard euro. - Foto: Belga

Jumbo landde in november 2019 in België. Het voorbije jaar "bleef het omzetverloop onveranderd sterk, ondanks een zekere vertraging van nieuwe winkelopeningen vanwege de coronapandemie", aldus Jumbo. Het concern mikte initieel op 12 tot 15 Belgische vestigingen tegen eind 2020. De ambitie blijft wel om op termijn te groeien naar honderd Belgische winkels, zo bevestigde Jumbo eerder.

De omzet van het volledige Jumbo-winkelmerk (met in totaal 687 winkels in Nederland en België) nam vorig jaar met 15 procent toe tot bijna 9,7 miljard euro, onder meer dankzij het massale gehamster van boodschappen tijdens de coronacrisis. Dit jaar moet de 10 miljard euro haalbaar zijn, verwacht Jumbo. De online verkoop via Jumbo.com sprong met meer dan 50 procent omhoog en doorbrak de grens van 500 miljoen euro.

Belga

Meest recent

Meest recent