Elf nieuwe suikerbietrassen op de nationale rassenlijst

Op basis van de resultaten van de proeven aangelegd in 2019 en 2020 werden de 11 suikerbietrassen toegelaten tot de nationale rassenlijst voor landbouwgewassen.
Op basis van de resultaten van de proeven aangelegd in 2019 en 2020 werden de 11 suikerbietrassen toegelaten tot de nationale rassenlijst voor landbouwgewassen. - Foto: Departement Landbouw & Visserij

Op basis van de resultaten van de proeven aangelegd in 2019 en 2020 werden de 11 suikerbietrassen toegelaten tot de nationale rassenlijst voor landbouwgewassen in de categorieën:

- rhizomanietolerante rassen: Azura KWS, BTS 2335, FD Celtis, Sherlock;

- rhizomanietolerante rassen met tolerantie tegen het bietencystenaaltje: Azelia KWS, Baboon, BTS 6095 N, FD Kodeks, FD Santacero, Leontina KWS;

- rhizomanietolerante rassen met tolerantie tegen Rhizoctonia solani: Annemartha KWS.

De CGW-proeven werden aangelegd in de Haspengouwse leemstreek te Hemptinne, Avernas-le-Bauduin en Wagnelée; in Henegouwen in Luttre, Pont-à-Celles, Lens, Briffoeil (2); in de zandleemstreek in Nieuwenhove en Sint-Maria-Lierde. De studie van nematodentolerante rassen werd bijkomend uitgevoerd in Limont, Gingelom (2), Acosse en Bleret.

Departement Landbouw & Visserij-LV

Meest recent

Meest recent