Startpagina Actueel

Elf nieuwe suikerbietrassen op de nationale rassenlijst

De Belgische rassenlijst werd uitgebreid met 11 nieuwe rassen suikerbiet.

Leestijd : 1 min

Op basis van de resultaten van de proeven aangelegd in 2019 en 2020 werden de 11 suikerbietrassen toegelaten tot de nationale rassenlijst voor landbouwgewassen in de categorieën:

- rhizomanietolerante rassen: Azura KWS, BTS 2335, FD Celtis, Sherlock;

- rhizomanietolerante rassen met tolerantie tegen het bietencystenaaltje: Azelia KWS, Baboon, BTS 6095 N, FD Kodeks, FD Santacero, Leontina KWS;

- rhizomanietolerante rassen met tolerantie tegen Rhizoctonia solani: Annemartha KWS.

De CGW-proeven werden aangelegd in de Haspengouwse leemstreek te Hemptinne, Avernas-le-Bauduin en Wagnelée; in Henegouwen in Luttre, Pont-à-Celles, Lens, Briffoeil (2); in de zandleemstreek in Nieuwenhove en Sint-Maria-Lierde. De studie van nematodentolerante rassen werd bijkomend uitgevoerd in Limont, Gingelom (2), Acosse en Bleret.

Departement Landbouw & Visserij-LV

Lees ook in Actueel

Boerenlandschap Pajottenland geen kandidaat landschapspark meer

Actueel Boerenlandschap Pajottenland was kandidaat om in 2024 één van de 3 Vlaamse Landschapsparken te worden. De partners werkten sinds de zomer van 2022 aan een ambitieus masterplan, waarmee eind mei gekandideerd moest worden voor de finale selectie. De voorbije weken gaven verschillende Pajotse gemeenten echter aan de kandidatuur niet langer te willen ondersteunen. De provincie Vlaams-Brabant beslist daarom de kandidatuur niet in te dienen, bij gebrek aan lokaal draagvlak.
Meer artikelen bekijken