Startpagina Actueel

Europa werkt aan code voor overgang naar duurzamer voedselsysteem

De Europese commissie is besprekingen gestart over het ontwerpen van een gedragscode voor verantwoord ondernemen en marketingpraktijken. Verwacht wordt dat die code in juni 2021 klaar zal zijn.

Leestijd : 1 min

De code heeft tot doel een pad te effenen voor de collectieve rol van de actoren in de voedselketen in de overgang naar een duurzamer EU-voedselsysteem, waardoor het voor consumenten gemakkelijker wordt om voor gezonde en duurzame voeding te kiezen.

Verwacht wordt dat deze code in juni 2021 klaar zal zijn voor ondertekening door belanghebbenden en zou alle belangrijke aspecten van de duurzaamheid van voedselsystemen (economisch, sociaal en milieu) bestrijken en de doelstellingen en ambities weerspiegelen van de Farm to Fork-strategie en de Europese Green Deal.

De Farm to Fork-strategie riep de actoren 'tussen de boerderij en de vork', waaronder voedselverwerkers, horeca/ foodservice-exploitanten en retailers, op om de weg te wijzen naar het vergroten van de beschikbaarheid en betaalbaarheid van gezonde, duurzame voedselopties. Het overleg legt een bouwsteen op de weg naar het bereiken van de ambitieuze en belangrijke doelstellingen van de strategie.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken