New Holland zet bakens voor de toekomst uit

Door Covid-19-beperkingen kunnen er geen fysieke beurzen doorgaan en zet New Holland in op enkele digitale alternatieven.
Door Covid-19-beperkingen kunnen er geen fysieke beurzen doorgaan en zet New Holland in op enkele digitale alternatieven. - Foto: NH

Door de coronacrisis kampte ook New Holland het voorbije jaar met gedaalde verkoopvolumes. Desondanks behielden ze op bepaalde markten hun leiderschapspositie.

Duidelijke focus

“Voor 2021 ligt onze focus op het consolideren van onze visie als full-liner”, geeft Brand President New Holland Agriculture Carlo Lambro aan. Naast tractoren en oogstmachines is er zo ook aandacht voor hooibouw- en grondbewerkingsmachines, net als voor wielladers. Verbeterde klantenservice en een sterk dealernetwerk zijn andere focuspunten. Tevens blijft New Holland werken aan zijn positie van ‘Clean Energy Leader’.

Productnieuws

Inzettend op dit laatste wordt de Methane-Powered tractor aan een select publiek van klanten in Duitsland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk en de Benelux geleverd. Later dit jaar wordt het verkoopsgebied uitgebreid.

New Holland sloot ook belangrijke samenwerkingsverbanden om een nieuw prototypetractor op biomethaan in de Italiaanse wijngaarden van Fontanafredda te testen, ten zuidwesten van Milaan. In de praktijk gaat het om de TK smalspoor rupstractor. Tevens wordt er een innovatief concept beproefd voor de elektrische aandrijving van werktuigen voor de wijn- en boomgaarden in samenwerking met de Italiaanse fabrikant Nobili.

New Holland test een nieuw prototypetractor op biomethaan in de Italiaanse wijngaarden van Fontanafredda.
New Holland test een nieuw prototypetractor op biomethaan in de Italiaanse wijngaarden van Fontanafredda. - Foto: NH

Wat tractornieuws betreft, wees de fabrikant nog naar de nieuwe T6.160 Dynamic Command die afgelopen najaar werd aangekondigd. Ook hun mogelijkheden voor precisielandbouwbeheer breidt New Holland steeds uit. Nu al zijn ze ingestapt in het Dataconnect en DKE Agrirouter platform, waarvan de mogelijkheden verder verruimd worden.

Ook bij de maaidorsers werd nog verwezen naar recente introducties, met name naar de CH7.70. Deze beschikt over de nieuwe Crossover Harvesting techniek waarbij een conventionele dorstrommel wordt gecombineerd met een dubbele rotor voor de restkorrelafscheiding.

Bij de oogstmachines is er verder nog nieuws met de komst van het nieuwe Packer model bij de BigBaler 1290 High Density. Deze nieuwe uitvoering is voorzien van 3 invoervorken met 3 tanden, vervaardigd met heavy-duty onderdelen. Dit alles moet zorgen voor een hoge doorvoer.

Bij de grondbewerkingsmachines zet New Holland duidelijk in op de diepwoelers en compact schijveneggen die zij via een samenwerking met Maschio Gaspardo in hun gamma opnemen en in de typisch New Holland blauwe kleur zullen uitleveren. Deze 2 werktuigen maken volgens New Holland een stevige opmars in Europa. Daarom wordt hier eerst op gefocust. De diepwoelers vinden zij een productlijn zonder grote concurrenten.

De wielladers zijn vernieuwd met het oog op meer gebruiksvriendelijkheid en minder dieselverbruik.
De wielladers zijn vernieuwd met het oog op meer gebruiksvriendelijkheid en minder dieselverbruik. - Foto: NH

In de mechanische onkruidbestrijding stapt New Holland via de overname van Kongskilde enkele jaren terug. Ook hier is er een ‘blauwe’ machine marktklaar. Ander nieuws op dit vlak houdt New Holland klaar om tijdens Agritechnica in november 2021 te lanceren.

Een laatste punt bij het productnieuws is dat er nieuwe wielladers zijn, waar gewerkt is aan het terugdringen van het brandstofverbruik en het bevorderen van de gebruikservaring. Zo is er nu een aanraakscherm in de cabine om snel en eenvoudig instellingen aan de machine te doen.

De fabrikant geeft aan in de tweede helft van het jaar nog meer nieuwe productlanceringen te doen.

De CH7.70 CrossoverHarvester is één van de noviteiten die digitaal ontdekt kan worden.
De CH7.70 CrossoverHarvester is één van de noviteiten die digitaal ontdekt kan worden. - Beeld: NH

Youniverse

Om in Covid-19 tijden toch contact te houden met haar klanten, dealers en journalisten plant New Holland nog meer digitale evenementen. Een eerste is de digitale beurs Youniverse, waar bezoekers op een virtuele beursstand worden verwelkomd. Bezoekers kunnen op deze landbouwbeurs via een infotainmentervaring op ontdekking gaan op een nieuw interactief platform.

Youniverse vindt plaats van 9 tot 18 april 2021via www.newholland-letsconnect.com.

Tim Decoster

Meest recent

Meest recent