Startpagina Actueel

Slachthuis uit Tielt wil uitbreiden tot 2,4 miljoen varkens per jaar

Het slachthuis Debra-Meat uit Tielt wil de capaciteit tot 2,4 miljoen varkens per jaar opdrijven. Het heeft daarvoor een omgevingsvergunning aangevraagd. Enkele jaren geleden kwam het slachthuis negatief in het nieuws na undercoverbeelden van Animal Rights.

Leestijd : 1 min

CEO Thomas De Roover-De Brauwer heeft de eerdere plannen weer opgefrist en blijft met de uitbreiding naar eigen zeggen binnen het kader van het goedgekeurde BPA. De huidige capaciteit bedraagt 1,5 miljoen varkens en zou naar 2,4 miljoen varkens worden uitgebreid.

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights liet al weten bezwaar in te dienen en blijft ijveren voor de sluiting van het slachthuis. Ook buurtbewoners vrezen bijkomende geluids- en overlast. Op de site zouden ook enkele nieuwe gebouwen komen.

Lees ook in Actueel

Franse ‘pipiverwerker’ plant site in België

Akkerbouw De Franse start-up Toopi Organics, gespecialiseerd in het verzamelen van menselijke urine om die te herwerken tot ‘biostimulanten’ voor gebruik in de landbouw, heeft 16 miljoen euro opgehaald om zijn ontwikkeling in Frankrijk en België te versnellen. Ze plannen ook een site in ons land.
Meer artikelen bekijken