Startpagina Actueel

Slachthuis uit Tielt wil uitbreiden tot 2,4 miljoen varkens per jaar

Het slachthuis Debra-Meat uit Tielt wil de capaciteit tot 2,4 miljoen varkens per jaar opdrijven. Het heeft daarvoor een omgevingsvergunning aangevraagd. Enkele jaren geleden kwam het slachthuis negatief in het nieuws na undercoverbeelden van Animal Rights.

Leestijd : 1 min

CEO Thomas De Roover-De Brauwer heeft de eerdere plannen weer opgefrist en blijft met de uitbreiding naar eigen zeggen binnen het kader van het goedgekeurde BPA. De huidige capaciteit bedraagt 1,5 miljoen varkens en zou naar 2,4 miljoen varkens worden uitgebreid.

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights liet al weten bezwaar in te dienen en blijft ijveren voor de sluiting van het slachthuis. Ook buurtbewoners vrezen bijkomende geluids- en overlast. Op de site zouden ook enkele nieuwe gebouwen komen.

Lees ook in Actueel

Laag gehalte mycotoxines in maïsoogst 2022

Akkerbouw Het mycotoxinegehalte in de korrelmaïs is dit jaar opnieuw laag. Fegra en BFA voerden ook dit jaar een gerichte monitoring uit om de aanwezigheid van mycotoxines in korrelmaïs, kort na de oogst, te bepalen. Voor deze gegevens konden Fegra en BFA rekenen op hun eigen sectorale bemonsteringsplannen en op aanvullende info van BFA-leden.
Meer artikelen bekijken