Startpagina Actueel

Uitbraak Britse variant in varkensvleesverwerkend bedrijf in Kortemark

In het vleesverwerkend bedrijf Vannieuwenhuyse in Zarren bij Kortemark is een uitbraak van het coronavirus vastgesteld. Zowat 22 medewerkers zijn besmet met de Britse variant. Het bedrijf besliste om de productie stil te leggen. Dat bevestigt burgemeester Karolien Damman.

Leestijd : 1 min

In het bedrijf, verwerker van varkensvlees, zijn alle 22 besmette medewerkers en hun risicocontacten in quarantaine geplaatst. Daarom is ook beslist om de productie een week stil te leggen.

"Zo heeft het bedrijf een afkoelingsweek om verdere besmettingen tegen te gaan", aldus burgemeester Damman. Maandag zou er een nieuwe testronde plaatsvinden. Als de resultaten daarvan goed zijn, zou het bedrijf dinsdag de productie opnieuw opstarten.

Belga

Lees ook in Actueel

Tips voor het nieuwe bemestingsseizoen dat start op 16 februari

Akkerbouw Voor de waterkwaliteit is het belangrijk dat de landbouwers op een oordeelkundige manier bemesten volgens de 4 j’s, zodat meststoffen maximaal naar de plantgroei gaan en zo min mogelijk uitspoelen naar het grond- en oppervlaktewater. Dat kan door de juiste mestsoort en juiste dosis te gebruiken, op het juiste tijdstip te bemesten en met de juiste bemestingstechniek. De Vlaamse Landmaatschappij(VLM) geeft meer uitleg.
Meer artikelen bekijken