BelOrta trapt het nieuwe seizoen van Coeur de Boeuf tomaten op gang
Met de verkoop van de eerste Coeur de Boeuf tomaten van 2021 trapte BelOrta gisteren het nieuwe seizoen van deze tomaten op gang. Wim en Katrien Vertommen van ‘Den Overkant’ uit Sint-Katelijne-Waver voerden deze primeurtomaten aan. De koper van de eerste Coeur de Boeuf tomaten was Euro Gijbels uit Geel.

In 2020 voerden de BelOrta telers ruim 3500 ton Coeur de Boeuf aan, 9% meer dan het jaar voordien. Ook dit seizoen wordt een gelijkaardig aantal verwacht. De mooie zonnige weersomstandigheden van de laatste weken zorgen ervoor dat deze eerste Coeur de Boeuf tomaten meteen perfect van kwaliteit en smaak zijn.
BelOrta is één van de pioniers in Coeur de Boeuf en beschikt tevens over het grootste areaal van Noord-Europa. Bovendien staan BelOrta Coeur de Boeuf hoog aangeschreven in binnen- en buitenland dankzij de premium kwaliteit en de jarenlange expertise van de telers.
De dagelijkse oogst zorgt ervoor dat elke klant dagvers product in de juiste kleurschaal kan ontvangen. BelOrta biedt Coeur de Boeuf aan in verschillende groepsverpakkingen -gaande van 3 kg tot 6 kg- maar ook kleinverpakking is mogelijk.
Over Coeur de Boeuf
Coeur de Boeuf betekent letterlijk ‘ossenhart’ en verwijst naar de unieke vorm van de tomaat. Typisch aan deze tomaat is dat hij van binnenuit naar buiten rijpt, wat betekent dat een perfect rijpe tomaat van buitenaf nog groen kan zijn. Zijn rode interne kleur met een groene vruchtwand zorgen voor een decoratieve toets in heel wat gerechten, warm én koud. Bovendien zorgt het sterke vruchtvlees ervoor dat zeer fijne carpaccio-plakjes van de Coeur de Boeuf gesneden kunnen worden.