Startpagina Actueel

Piet Vanthemsche werkt verder aan orgaan voor dierenwelzijnslabel

In Vlaanderen klink de roep om een herkenbaar dierenwelzijnslabel alsmaar luider. Vlaams minister Ben Weyts, bevoegd voor Dierenwelzijn, heeft Piet Vanthemsche, ex-voorzitter Boerenbond, gevraagd om verder te werken aan de structuur en samenstelling van een orgaan dat dit label moet vorm geven.

Leestijd : 1 min

In Nederland is zo’n dierenwelzijnslabel een succes. Het keurmerk moet veehouders, slachterijen en supermarkten stimuleren om dieren een beter leven te geven. Els Sterckx, Vlaams parlementslid voor Vlaams Belang, stelde hierover een schriftelijke vraag aan Vlaams minister Ben Weyts (N-VA), bevoegd voor Dierenwelzijn.

Overleg in de volledige Keten

Er is eind verleden jaar een overleg geweest met vertegenwoordigers uit de Keten. Waren uitgenodigd: vertegenwoordigers van BFA, Boerenbond, ABS, FWA, Febev, Fenavian, BCZ, Comeos, Unizo, Fevia en Febetra. “Het was een constructief gesprek waarbij de Keten aangaf bereid te zijn als werkgroep Ketenoverleg hierrond verder overleg te plegen”, antwoordt Vlaams minister Ben Weyts. Er werd intussen een tweede overlegmoment vastgelegd.

Verder vroeg minister Ben Weyts aan Piet Vanthemsche om aanvullend op zijn eerder rapport de structuur en samenstelling uit te werken van het orgaan dat zal instaan voor het uitrollen en beheren van het dierenwelzijnslabel. Een precieze timing van de invoering van het label kan echter nog niet worden meegedeeld.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken