Piet Vanthemsche werkt verder aan orgaan voor dierenwelzijnslabel

Piet Vanthemsche, ex-voorzitter van Boerenbond, werkt verder aan de opstart van een dierenwelzijnslabel.
Piet Vanthemsche, ex-voorzitter van Boerenbond, werkt verder aan de opstart van een dierenwelzijnslabel. - Foto: Belga

In Nederland is zo’n dierenwelzijnslabel een succes. Het keurmerk moet veehouders, slachterijen en supermarkten stimuleren om dieren een beter leven te geven. Els Sterckx, Vlaams parlementslid voor Vlaams Belang, stelde hierover een schriftelijke vraag aan Vlaams minister Ben Weyts (N-VA), bevoegd voor Dierenwelzijn.

Overleg in de volledige Keten

Er is eind verleden jaar een overleg geweest met vertegenwoordigers uit de Keten. Waren uitgenodigd: vertegenwoordigers van BFA, Boerenbond, ABS, FWA, Febev, Fenavian, BCZ, Comeos, Unizo, Fevia en Febetra. “Het was een constructief gesprek waarbij de Keten aangaf bereid te zijn als werkgroep Ketenoverleg hierrond verder overleg te plegen”, antwoordt Vlaams minister Ben Weyts. Er werd intussen een tweede overlegmoment vastgelegd.

Verder vroeg minister Ben Weyts aan Piet Vanthemsche om aanvullend op zijn eerder rapport de structuur en samenstelling uit te werken van het orgaan dat zal instaan voor het uitrollen en beheren van het dierenwelzijnslabel. Een precieze timing van de invoering van het label kan echter nog niet worden meegedeeld.

Lieven Vancoillie

Meest recent

Meest recent