Startpagina Paarden

Magic werd goedgekeurd

Leestijd : 2 min

Corona bleek de grote spelbreker te zijn van de hengstenkeuring van het Vlaams Paard. De voorzitter van de jury, Patrick Trio, zat in quarantaine en daarom waren Luc Declercq en Denis Beck (Frankrijk) de juryleden van dienst. Daarbij kwam dat omwille van het Rhinovirus de locatie in Waregem niet bruikbaar was. Daar de hengst Magic reeds een maand bij Stal Talpe gehuisvest was, hoefde hij ook niet verplaatst te worden voor de keuring. Zodoende kon de keuring vrij van het Rhinovirus verlopen.

Magic

Magic was de enige hengst die in zijn tweede keuringsjaar moest gekeurd worden. Double Tail Ura Magic werd gefokt bij Tomas Vybiral in Thurmond NC U.S.A. (Double Tail Farm) en is een zoon van Oak Haven’s Ultra Legand, die zelf een zoon is van de gerenommeerde C.J. Legand. Hij werd geboren op 23 maart 2011 en is dus 10 jaar oud. Zijn huidige eigenaar is Bart Van Der Speeten. Met zijn 10 jaar is Magic niet meer van de jongste en dit kan tellen voor een koudbloed. Toch heeft hij weinig last van sleet.

“Magic is met zijn 1m84 een groot en ruim paard. Toch mocht hij iets meer gewicht en massa hebben. Stap en draf waren goed, maar mochten met iets meer stuwing gebracht worden”, vertelde ons juryvoorzitter Patrick Trio.

De bereden proef was heel voortreffelijk. Ze werd rustig en correct gebracht, met dank aan Fien Daelman, die de proef netjes uitreed. Magic bewees dat hij onder het zadel een aangenaam, rustig en ‘verstandig’ paard is.

De aangespannen proef was nog voortreffelijker en werd gebracht door Jurgen Talpe. “Magic toonde zich van zijn beste kant, legde een vlotte, rustige en correcte proef af. Zodoende bewees deze hengst dat hij voor het aangespannen rijden uit het goede hout gesneden is”, aldus Patrick. Hij behaalde voor deze proef dan ook 99 op 100. Magic werd met een score van 80,50 % goedgekeurd voor het dekseizoen 2021.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Bezoek aan het Museum van het Belgisch Trekpaard

Paarden Naar aanleiding van de Erfgoeddag op zondag 23 april was het opendeurdag in het Museum voor het Belgisch Trekpaard te Vollezele. Na een warm welkom werd het verhaal van het ontstaan van ons beste koudbloedras op boeiende wijze door de enthousiaste gids Werner verteld.
Meer artikelen bekijken