Startpagina Paarden

Welsh ponystamboek jubileerde

“Het Welsh ponystamboek bestaat 50 jaar en dat werd in 2016 grandioos gevierd met een internationale springshow in het Azelhof te Koningshooikt” stelt secretaris Anita Aerts. Ter gelegenheid van dit 50-jarig jubileum verscheen het jubileumboek: een uniek naslagwerk. De bekendste pony’s vanaf de beginperiode tot nu zijn erin terug te vinden, alsook de beste Welsh sportpony’s en de pony’s die uitermate geschikt zijn als recreatiepony.

Leestijd : 1 min

Keuring Heusden-Zolder

Ook de tweede keuring te Heusden-Zolder was een echte voltreffer met veel Duitse deelnemers en bezoekers. Qua registraties mag het stamboek niet klagen. Er is een lichte vooruitgang: 51 veulens werden ingeschreven waaronder 17 A-merrieveulens, 4 A-hengstveulens, 4 B-merrieveulens, 7 B-hengstveulens, 1 C-hengstveulen, 3 D-merrieveulens, 2 D-hengstveulens, 8 Part Bred-merrieveulens en 5 Part Bred-hengstveulens. 32 dekbonnen van Belgisch goedgekeurde hengsten werden binnengestuurd. De enthousiaste Belgische Welsh pony & Cob fokker reist ver buiten de grenzen op zoek naar een Welsh hengst met een buitenlandse deklicentie. In navolging van het moederstamboek krijgen de dekhengsten bij Welsh Belgium na een veterinaire controle en DNA-bepaling hun levenslang goedgekeurde deklicentie. “We mogen terugblikken op een sprankelend jubileumjaar en het bestuur van Welsh Belgium zet zich schrap en vindt het een uitdaging om 2017 nog succesvoller te maken”, besluit secretaris Anita. Op zaterdag 8 april zal de eerste internationale springshow doorgaan in manège De Meylandtridders te Heusden-Zolder.

B.L.

Lees ook in Paarden

Paarden op de weide: veel lof maar sterk onderschat

Paarden Voor elke paardenhouder is het je van het als het weideseizoen aanbreekt. Trouwens, wie ziet niet graag grazende paarden in alle vrijheid evolueren op de weide? Er is nochtans een keerzijde aan de medaille: in veel gevallen – gebrek aan weiland indachtig – krijgt het gras de genadeslag alvorens de groei echt van start gaat!
Meer artikelen bekijken