Startpagina Meest recent

Landbouwster raakt gewond door ontplofte obus uit Eerste Wereldoorlog

Een 60-jarige vrouw is vrijdagavond in Langemark-Poelkapelle gewond geraakt door een ontplofte obus uit de Eerste Wereldoorlog. Dat bevestigt politiezone Arro Ieper zondag. De vrouw was met haar gezin aan het werk op hun aardappelveld toen de obus ontplofte. De vrouw is niet in levensgevaar.

Leestijd : 1 min

De landbouwster was vrijdagavond aardappelen aan het planten met haar man en twee kinderen. Daarbij werd een obus uit de Eerste Wereldoorlog geraakt. De vrouw raakte gewond door de scherven van de obus en liep brandwonden op. De zoon van het koppel ademde rook in.

Daarop ging het gezin zelf naar de spoeddienst. "De spoeddienst verwittigde onze diensten omdat het om een springtuig ging. De ontmijningsdienst (DOVO) werd ingeschakeld om de resten van de obus op te ruimen", klinkt het bij politiezone Arro Ieper. De vrouw en haar zoon werden voor alle zekerheid in het ziekenhuis gehouden maar bleken niet in levensgevaar.

Belga

Lees ook in Meest recent

Wat staat er op het spel op 9 juni?

Verkiezingen Op 9 juni zijn er verkiezingen voor het Vlaams parlement, het federaal parlement en het Europees Parlement. In dit artikel gaan we alvast wat dieper in op de verkiezingen op Vlaams en federaal niveau. We zetten een aantal praktische zaken op een rijtje en we gaan kort in op het belang van deze verkiezingen.
Meer artikelen bekijken