Precision Lift & Load-app bij Valta frontladers

Met de nieuwe app kan de trekkerbestuurder op een geheel nieuwe manier laden en meten.
Met de nieuwe app kan de trekkerbestuurder op een geheel nieuwe manier laden en meten. - Foto: Valtra

Met de nieuwe app kan de trekkerbestuurder op een geheel nieuwe manier laden en meten. Met de weegfunctie van de frontlader wordt het gewicht gewogen. Hierdoor wordt de nauwkeurigheid aanzienlijk verbeterd. De app verzamelt weeggegevens en zodra de taak is voltooid, kan de bestuurder de gegevens naar een Excel-spreadsheet overzetten voor factureringsdoeleinden.

De app verbetert de productiviteit en veiligheid van het werk omdat er boven- en ondergrenzen voor de frontladerbewegingen en maximale hoeken kunnen worden ingesteld. Hierdoor stopt de lader automatisch wanneer de limieten zijn bereikt. Er is ook een gebruiksvriendelijke schudfunctie waarmee de bestuurder ervoor kan zorgen dat er geen materiaal in de bak achterblijft.

De app wordt bediend via het touchscreen op de SmartTouch-armsteun en vereist geen afzonderlijke bedieningselementen of schermen. In het SmartTouch-interface kunnen profielen met verschillende Precision Lift& Load-functies voor voorladers worden opgeslagen. Voorafgaand aan het opnieuw uitvoeren van dezelfde taak, hoeft de bestuurder alleen maar de geschikte instelling uit de profielen te selecteren.

Meest recent

Meest recent