Startpagina Actueel

Minder sinaasappels en koffie verwacht door Braziliaanse droogte

Een heel droog regenseizoen in Brazilië brengt de oogst van sinaasappels en koffie in gevaar. In het zuiden van het land is de afgelopen maanden nauwelijks regen gevallen waardoor boeren eerder dan verwacht hun reservoirs hebben moeten aanspreken. Brazilië is een van de grootste producenten van de twee gewassen.

Leestijd : 1 min

De droogte zorgt vermoedelijk voor de tweede slechte oogst op rij. Vorig jaar ging de oogst van sinaasappels al met een derde omlaag en de hoeveelheid Arabica-koffie die verbouwd wordt ging ook scherp naar beneden. De prijs van veel voedingsmiddelen steeg de afgelopen tijd flink.

Zo bereikten futures voor koffie en suiker, contracten voor levering van die producten op een bepaald moment in de toekomst, de hoogste prijs in vier jaar. Ook de prijzen van andere landbouwgoederen als graan en sojabonen stijgen al enige tijd. Dat kan leiden tot voedselinflatie en meer ongelijkheid en honger.

Belga

Lees ook in Actueel

AI helpt dierenwelzijn op de slachtvloer vooruit

Bedrijfsnieuws Na een gunstig pilootproject op de site van Westvlees introduceert de Belgian Pork Group artificiële intelligentie (AI) in zijn dierenwelzijnssysteem. Het is eerste Belgische bedrijf dat AI-toepassingen gebruikt om meer focus te leggen op dierenwelzijn.
Meer artikelen bekijken