Startpagina Actueel

Interpom 2021 al voor 90% volzet: 300 exposanten uit 14 landen in Kortrijk Xpo

Van 28 tot en met 30 november 2021 blaast de internationale aardappelwereld weer verzamelen in Kortrijk Xpo. Het is een enorme opsteker voor de organisatie, voor Belgapom en zeker voor alle standhouders die erg naar dit ultieme live netwerk- en zakenmoment uitkijken. Het verlossende nieuws kwam er na het laatste overlegcomité.

Leestijd : 3 min

Interpom 2021 is de meest gespecialiseerde indoor vakbeurs in Europa voor de hele aardappelsector waar de volledige keten aanwezig is: van teelt tot verwerking en vermarkting.

De 20ste editie eind dit jaar wordt het eerste grote indoor ontmoetingsmoment voor de aardappelsector en daar wordt enorm naar uitgekeken. In de gefaseerde Corona exitstrategie deelt de Belgische overheid de vakbeurzen in onder het handelsprotocol. Dat betekent dat na de versoepeling dezelfde regels gelden als voor retail, winkelcentra...

Let’s connect the potato chain

Vanaf 30 juli gelden hiervoor andere regels dan voor bijvoorbeeld evenementen zoals festivals waardoor Interpom zijn normale bezoekersvolumes kan aanhouden. Echter, het allerbelangrijkste nieuws is dat iedereen uit de aardappelsector elkaar weer live kan ontmoeten in het najaar van 2021. “We merken bij exposanten, bezoekers en onze partners dat de ‘goesting’ bijzonder groot is om terug fysiek te netwerken en zaken te doen!”, stelt de organisatie in een persbericht.

Onder het beursthema ‘Let’s reconnect the potato chain’ zal Interpom 2021 hierin haar rol van ontmoetingsplatform voor alle schakels in de aardappelketen volledig kunnen waarmaken, en zo de noodzakelijke relance helpen stimuleren. Het wordt een uitzonderlijke editie: waar men zal napraten over een bewogen periode voor de ganse keten, en vooral - met de blik op de toekomst - het seizoen 2022-2023 zal voorbereiden met de bijhorende contractbesprekingen.

Interpom zal een bijzonder compleet en gespecialiseerd aanbod aan producten, machines en diensten presenteren voor de volledige keten: aan zowel telers, loonwerkers, verwerkers, verpakkers, aankopers en handelaars van verse en verwerkte aardappelen. Op 6 maanden voor opening is Interpom reeds voor 90% volzet met 300 exposanten uit 14 landen. Alle segmenten zijn opnieuw sterk vertegenwoordigd, met opvallend méér machinefabrikanten voor de aardappelverwerkende industrie, meer aanbieders met oplossingen voor de bewaring van aardappelen, en een groeiend aanbod van nieuwe digitale technologieën.

Focus op duurzame innovaties

Innovaties van exposanten krijgen bijzondere aandacht via een ‘Innovation showcase tour’. Voorafgaand aan de beurs zal een onafhankelijke expertengroep een selectie maken van relevante innovaties op de markt die een duidelijke meerwaarde betekenen voor de verdere verduurzaming en professionalisering van de aardappelbranche. Deze ‘must-see’ innovaties zullen op de beurs uitgelicht worden in een parcours en via digitale kanalen.

Verder zet Interpom ook sterk in op het delen van kennis via een seminarprogramma. Belgapom werkt een boeiend programma uit rond actuele thema’s rond de ganse aardappelketen : aardappelbewaring zonder chemische kiemremming, de Green Deal en Farm to Fork strategy, klimaatverandering en watergebruik in de landbouw, reststromen binnen de aardappelverwerkende industrie, de impact op de aardappelmarkt bij het veranderende consumptiegedrag van aardappelen in België, de ontwikkelingen rond de korte keten en internationale marktontwikkelingen.

Diverse innovaties komen daarbij aan bod. Romain Cools, voormalig Belgapom algemeen secretaris zal dit seminarieprogramma in het Nederlands, Frans en Engels coördineren en modereren. Interpom 2021 geeft hiermee de nodige nieuwe impulsen naar een sterke, dynamische en duurzame Belgische en Europese aardappelketen. Interpom is een initiatief van Belgapom, de erkende beroepsvereniging van de Belgische aardappelhandel en -verwerking. De praktische organisatie is in de handen van Kortrijk Xpo.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Landbouw- en milieuorganisaties voeren actie tegen Europese ggo-wetgeving in Brussel

Actueel Op het Luxemburgplein in Brussel hebben een veertigtal mensen van verschillende landbouw- en milieuorganisaties actie gevoerd tegen een Europees voorstel tot nieuwe ggo-richtlijn. Ze vrezen dat een deregulering van ggo's (genetisch gemodificeerde organismes) zal resulteren in het aan banden leggen van de keuzevrijheid voor boeren en consumenten om ggo-vrije voeding te produceren en consumeren.
Meer artikelen bekijken