Startpagina Actueel

KLJ bedankt haar netwerk met kaartjesactie

Jeugdbeweging KLJ wil haar lokale netwerk van ouders, vrijwilligers, handelszaken, verenigingen en organisaties in de bloemetjes zetten. De nationale koepel spoort haar lokale KLJ-afdelingen dan ook aan om hun netwerk te verrassen met een bedankingskaartje.

Leestijd : 2 min

Het dorpsleven bruist in een normaal jaar van de initiatieven. Jeugdbewegingen dragen daar actief hun steentje aan bij. Denk maar aan fuiven, eetfestijnen en andere soorten evenementen’, vertelt Lot De Kimpe, nationaal voorzitter van KLJ.

“EenKLJ-afdeling is de cement in het dorp, we brengen mensen en verenigingen bij elkaar. Dit is een grote meerwaarde waar we zeker bewust op mogen inzetten. Ouders die pas in het dorp wonen, leren andere ouders kennen, plaatselijke handelaars kunnen hun merk bekender maken, oude klasgenoten kunnen elkaar weer zien op een KLJ-feestje… Een echte meerwaarde waar we in coronatijden extra aandacht aan willen besteden.”

Een interactieve kaartjescampagne

KLJ ontwikkelde kaartjes waarmee afdelingen hun netwerk actief kunnen bedanken. “Maar de actie werkt ook in de omgekeerde richting”, licht De Kimpe toe. “We willen samen met alle actoren in het dorp op zoek gaan naar een gevoel van verbinding. Wie een kaartje ontvangt van de lokale KLJ-afdeling kan het kaartje terugsturen met een fijne boodschap. Want, #KLJVerbindt! ”

De afdelingen zelf zijn alvast enthousiast. “Normaal organiseerden we jaarlijks een bedankavond voor al onze vaste helpers, maar die is nu niet kunnen doorgaan. Kaartjes zijn nu heel handig omdat je zo iedereen coronaproof kan bereiken”, beaamt Lander van den Sande, afdelingssecretaris van KLJ Wiekevorst. Ondertussen nemen er al honderd KLJ-afdelingen deel aan de actie.

Meer info vind je op www.klj.be/KLJverbindt.

LV-KLJ

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken