Jonge boerinnen voelen zich ‘in hun bloot gat’ gezet door het Vlaams beleid

“Demir zet jonge boerinnen in hun bloot gat, zonder ons geen kwalitatief & duurzaam voedsel. Beseft u dat? De boodschap van jonge landbouwsters en boerendochters is duidelijk.
“Demir zet jonge boerinnen in hun bloot gat, zonder ons geen kwalitatief & duurzaam voedsel. Beseft u dat? De boodschap van jonge landbouwsters en boerendochters is duidelijk. - Foto: Groene Kring

Heel wat jongeren in de land- en tuinbouw zitten dezer dagen met de handen in het haar. Zo ook de jonge boerinnen. Zij hebben door de tijdelijke stikstofregeling en het beleid van de Vlaamse overheid namelijk geen enkele zekerheid noch perspectief op een leefbare toekomst op hun landbouwbedrijf. Zij staan nochtans klaar om als jonge onderneemsters de toekomst van ieders voedsel te voorzien.

Om dat aan de bevolking duidelijk te maken, gaven 16 jonge boerinnen van overal in Vlaanderen zich bloot met de boodschap “Demir zet jonge boerinnen in hun bloot gat, zonder ons geen kwalitatief & duurzaam voedsel. Beseft u dat? #GeefBoerenRuimte” Met deze ludieke boodschap willen de jonge boerinnen en boerendochters erop drukken dat het heel belangrijk is dat er een nieuw en duidelijk kader komt, anders dan het huidige beleid.

Lynn Lesage, boerin: “Als jonge boerin maak ik mij heel grote zorgen. Ik wil heel graag zorgen voor voedsel, landschap en natuur in Vlaanderen, maar ik vrees er de kans niet toe te krijgen. Daarom willen wij hier toch een helder signaal geven!”

LV-Groene Kring

Meest recent

Meest recent