Startpagina Actueel

Verschillende elementen kunnen negatieve impact op rentabiliteit van Europese suikersector hebben

Op middellange termijn zijn er verschillende elementen die een negatieve impact kunnen hebben op de rentabiliteit in de Europese suikersector. Dat antwoordt Vlaams minister Hilde Crevits op een schriftelijke vraag van Sofie Joosen, Vlaams parlementslid voor N-VA, op de suikerproductie in Vlaanderen.

Eerder werd gesteld dat sinds de afschaffing van de suikerquota er heel lage suikerprijzen waren die tot voor de coronapandemie weer begonnen te stijgen. “Deze herstelbeweging werd voornamelijk gevoed door een verwacht tekort aan suiker op de wereldmarkt”, zegt Sofie Joosen. “Bij het begin van de coronacrisis is de suikerprijs op wereldniveau weer gedaald naar de lagere prijsniveaus van voor de herstelbeweging. Intussen herstelt de suikerprijs zich weer lichtjes.”...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

‘Omwille van de markt en arbeidskosten keerden we terug naar gangbaar’

Akkerbouw Akkerbouwer en vollegrondsgroenteteler Henry van der Woerd uit Urk is vooral pootgoedteler, maar teelt ook nog diverse andere gewassen. Bijzonder is dat hij na 17 jaar biologisch te zijn geweest, weer teruggekeerd is naar gangbaar. Van der Woerd: “De biologische markt stagneerde, Duitsland wordt wat biologisch betreft steeds zelfvoorzienender, en de arbeidskosten bleven maar stijgen. Dus heb ik vorig jaar besloten om het roer om te gooien.”
Meer artikelen bekijken