Ontbijtmuffins voor 6 personenmet courgette, yoghurt en Belgische kaas

Voor ons gezin

Als je muffins als ontbijt eet, dan kan je dag niet meer stuk. Met dit recept maak je er met courgette, yoghurt en kaas, zodat je tot de middag verder kan. Na 50 minuten is dit ontbijt voor 6 personen klaar.

Salade met appel en Belgische kaas

Voor ons gezin

Met dit recept maak je een knapperige salade met witloof, appel en kaas. Werk af met een zelfgemaakte dressing op basis van yoghurt. Na 10 minuten kunnen 4 personen hiervan smullen.

Gegrilde varkensschoudermet tomatensalsa en maïs

Voor ons gezin

Niets zo lekker als een stukje gegrild vlees. Steaks van de varkensschouder lenen zich hier perfect toe. Serveer met zelfgemaakte tomatensalsa. Je hebt een uurtje nodig om dit gerecht te bereiden voor 4 personen.

Wie wordt de eerste ‘Strafste Boerin’?

Voor ons gezin

Vanaf 11 september begint op PlattelandsTv de zoektocht naar ‘De Strafste Boerin’. Tien weken lang tonen 6 straffe landbouwsters hoe ze hun job op een landbouwbedrijf combineren met heel wat andere uitdagingen. De kijkers kunnen mee stemmen om te bepalen wie van de 6 De Strafste Boerin 2022 wordt. Gastvrouw is Ilse De Vis.

Frisse aardappelsalade met yoghurtdressing

Voor ons gezin

Een aardappelsalade mag niet ontbreken op je picknick, barbecue of tuinfeest. Met dit recept maak je aardappelsalade met groentjes en een frisse dressing. Na 35 minuten kunnen 4 personen hiervan smullen

Verfrissende zomercocktail: frozen daiquiri

Voor ons gezin

Je hoeft geen barman of -vrouw te zijn om deze frozen daiquiri met aardbeien klaar te maken. Binnen enkele minuten kunnen 4 personen al genieten van een heerlijk fris drankje.

Snelle, ongezoete confituur met rode vruchten

Voor ons gezin

Wil je graag confituur maken die geen suikerbom is? Volg ons recept en geniet van zelfgemaakte confituur van heerlijk rood fruit. Na zo’n 45 minuten kunnen 4 personen hiervan smullen.

Spiesje van lamsvlees met kruidenmayonaise

Voor ons gezin

Een spiesje van lamsvlees wordt nóg lekkerder als je het met zelfgemaakte kruidenmayonaise serveert. Zo bereid je het perfecte barbecuegerecht! Na 45 minuten kunnen hier 4 personen van smullen.

Turks brood belegd met groenten, kaas en ham

Voor ons gezin

WIl je graag zelf je Turks brood beleggen, maar weet je niet goed welke smaken goed bij elkaar passen? Probeer dan zeker ons recept voor een heerlijk gevuld Turks brood met Belgische groenten, kaas en ham. Je hebt een half uurtje nodig om dit voor 4 personen klaar te maken.

Speculaasmousse

Voor ons gezin

Ben je op zoek naar een dessert dat in een-twee-drie klaar is? Deze speculaasmousse is dan precies wat je zoekt. Smakelijk! Na een bereiding van 20 minuutjes is dit dessert klaar voor 4 personen.

Juni is het ideale moment om te genieten van bloeiende vlasvelden.

Wandel en fiets nu tussen bloeiende vlasvelden

Akkerbouw

In juni staan de vlasvelden opnieuw in bloei. Wie wil genieten van het magische uitzicht in volle glorie moet er snel bij zijn: de paarse bloemetjes zijn ongeveer een maand te bezichtigen. Museum Texture wijst je de weg en brengt voor jou ongeveer 3.000 bloeiende vlasvelden in België in kaart.

Tajine van konijn en tomaat

Voor ons gezin

Een stoofpotje met konijn smaakt altijd. Geef eens een twist aan deze klassieker door 'm in een tajine klaar te maken en te kruiden met smaakmakers uit het Midden-Oosten. Je hebt 75 minuten nodig om er 4 personen van te kunnen laten smullen.

Groentesalade van asperges en venkel met groene karnemelkdressing

Voor ons gezin

Grijp jij altijd naar dezelfde ingrediënten voor jouw salade? Heb je zin in iets anders? Probeer dan zeker deze groentesalade met asperges en groene karnemelkdressing die jouw lunch of avondmaal opnieuw boeiend maakt. Reken op een half uur om het klaar te maken voor 4 personen.

Het ‘kijk, ruik, proef’-pictogram op de verpakking moet ervoor zorgen dat mensen eerst hun zintuigen gebruiken alvorens ze een product in de vuilnisbak gooien.

Pienter pictogram tegen zuivelverspilling

Veeteelt

Het Belgische zuivelmerk Joyvalle en Too Good To Go, de gratis app tegen voedselverspilling, slaan de handen in elkaar om de verspilling van zuivel tegen te gaan. Het ‘kijk, ruik, proef’-pictogram op de verpakking moet ervoor zorgen dat mensen eerst hun zintuigen gebruiken alvorens ze een product in de vuilnisbak gooien.

Wok met zeewolf met groene groenten en noedels

Voor ons gezin

Wokken met vis, het is eens iets anders. Zeewolffilet leent zich perfect om heerlijk goudbruin te wokken. Voeg een mix van heerlijke kruiden en groenten toe. Nog wat noedels daarbij en iedereen is blij. Je hebt zo’n 40 minuten nodig om het te bereiden voor 4 personen.

Traag gegaard kalfsgebraad met spinazie, boerenkool en kroketten

Voor ons gezin

Dit kalfsgebraad wordt traag gegaard op een lage temperatuur. Zo wordt je gebraad supermals. Reken op 2 uur om er 4 personen van te kunnen laten smullen. Hou er ook rekening mee dat je 2 opeenvolgende dagen nodig hebt om dit gerecht in stappen te bereiden.

Zoeteaardappeltaart met geitenkaas

Voor ons gezin

Dit is een lekkere groentetaart met zoete aardappel en geitenkaas. Besprenkel met parmezaan voor een smeuïg resultaat. Breng op smaak met enkele kruiden en geniet ervan! Reken wel op ongeveer 4 uur om dit gerecht te bereiden voor 4 personen.

Appelcrumble met nootjes en gember

Voor ons gezin

Ben je op zoek naar een feestelijk dessert met appel dat niet te moeilijk is om te maken? Dan is deze appelcrumble met nootjes en gember perfect voor jou! Je hebt 50 minuten nodig om hiervan te kunnen smullen met 4 personen.

Tartiflette met witloof en spek

Voor ons gezin

Een tartiflette is een Franse klassieker, maar met topproducten van bij ons zoals witloof en kaas maak je er een Belgische topper van. Reken op een uur om dit te bereiden voor 4 personen.

Aardpeersoepje met kruidenolie en chips

Voor ons gezin

Geef je aardpeersoep extra veel smaak met kruidenolie en chips van aardpeer. Je hebt 45 minuten nodig om het te bereiden voor 4 personen.

Winterse panzanella met spruitjes, appel en kalfsoester

Voor ons gezin

Panzanella is een populair voorgerecht van oud brood uit de Italiaanse keuken. Je kan dit gerecht een Belgische toets geven door er spruitjes, appel en kalfsoester aan toe te voegen. Je hebt een uur nodig om er 4 personen van te kunnen laten smullen.

Bijna 1 op de 4 consumenten eet meer lokale producten sinds de coronapandemie.

Consumenten eten meer lokale producten sinds de coronapandemie

Voor ons gezin

Sinds de start van de coronapandemie eet bijna één op de 4 consumenten (23,6  %) meer lokale en/of seizoensgebonden producten. Dat blijkt uit een studie van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) bij 629 consumenten.

50 jaar Groene Kring is nu samen gevat in een boek.

Groene Kring lanceert een boek over zijn 50-jarig bestaan

Actueel

Groene Kring, de organisatie voor jonge land- en tuinbouwers in Vlaanderen, werd 50 jaar in 2021. Om dat in de verf te zetten, schreef de organisatie, in samenwerking met het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG), een boek.

Varkenshaasje met gebakken appeltjes en krieltjes

Voor ons gezin

De balsamico en appeltjes geven het varkenshaasje een heerlijk zoete en volle smaak. Serveer met gebakken krieltjes. Je hebt zo’n 45 minuten nodig om het aan 4 personen te kunnen voorschotelen.

Mosterdsoep met kervel, kaas en krokante ham

Voor ons gezin

Met dit recept voor mosterdsoep zet je in iets meer dan 30 minuten een heerlijke, dampende kop mosterdsoep op tafel voor 4 personen. Vergeet ook zeker de toppings niet!