Grijp jij altijd naar dezelfde ingrediënten voor jouw salade? Heb je zin in iets anders? Probeer dan zeker deze groentesalade met asperges en groene karnemelkdressing die jouw lunch of avondmaal opnieuw boeiend maakt. Reken op een half uur om het klaar te maken voor 4 personen.
Het Belgische zuivelmerk Joyvalle en Too Good To Go, de gratis app tegen voedselverspilling, slaan de handen in elkaar om de verspilling van zuivel tegen te gaan. Het ‘kijk, ruik, proef’-pictogram op de verpakking moet ervoor zorgen dat mensen eerst hun zintuigen gebruiken alvorens ze een product in de vuilnisbak gooien.
Wokken met vis, het is eens iets anders. Zeewolffilet leent zich perfect om heerlijk goudbruin te wokken. Voeg een mix van heerlijke kruiden en groenten toe. Nog wat noedels daarbij en iedereen is blij. Je hebt zo’n 40 minuten nodig om het te bereiden voor 4 personen.
Dit kalfsgebraad wordt traag gegaard op een lage temperatuur. Zo wordt je gebraad supermals. Reken op 2 uur om er 4 personen van te kunnen laten smullen. Hou er ook rekening mee dat je 2 opeenvolgende dagen nodig hebt om dit gerecht in stappen te bereiden.
Dit is een lekkere groentetaart met zoete aardappel en geitenkaas. Besprenkel met parmezaan voor een smeuïg resultaat. Breng op smaak met enkele kruiden en geniet ervan! Reken wel op ongeveer 4 uur om dit gerecht te bereiden voor 4 personen.
Ben je op zoek naar een feestelijk dessert met appel dat niet te moeilijk is om te maken? Dan is deze appelcrumble met nootjes en gember perfect voor jou! Je hebt 50 minuten nodig om hiervan te kunnen smullen met 4 personen.
Een tartiflette is een Franse klassieker, maar met topproducten van bij ons zoals witloof en kaas maak je er een Belgische topper van. Reken op een uur om dit te bereiden voor 4 personen.
Panzanella is een populair voorgerecht van oud brood uit de Italiaanse keuken. Je kan dit gerecht een Belgische toets geven door er spruitjes, appel en kalfsoester aan toe te voegen. Je hebt een uur nodig om er 4 personen van te kunnen laten smullen.
Sinds de start van de coronapandemie eet bijna één op de 4 consumenten (23,6 %) meer lokale en/of seizoensgebonden producten. Dat blijkt uit een studie van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) bij 629 consumenten.
Groene Kring, de organisatie voor jonge land- en tuinbouwers in Vlaanderen, werd 50 jaar in 2021. Om dat in de verf te zetten, schreef de organisatie, in samenwerking met het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG), een boek.
De balsamico en appeltjes geven het varkenshaasje een heerlijk zoete en volle smaak. Serveer met gebakken krieltjes. Je hebt zo’n 45 minuten nodig om het aan 4 personen te kunnen voorschotelen.
Met dit recept voor mosterdsoep zet je in iets meer dan 30 minuten een heerlijke, dampende kop mosterdsoep op tafel voor 4 personen. Vergeet ook zeker de toppings niet!
Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, lanceert een nieuwe duurzaamheidsroadmap, opgebouwd rond 4 pijlers en 15 thema’s. Vanuit de vraag ‘Wat eten we morgen?’ wil de sector de komende jaren het voortouw nemen om met consumenten, ketenpartners en andere stakeholders samen te werken aan een duurzaam voedingssysteem.
Gevulde tomaten en paprika's kennen we allemaal maar ook uien kan je perfect opvullen. Door ze in de oven te roosteren, krijgen ze een zoetere smaak. Ze smaken heerlijk in combinatie met gehakt en kaas! Je hebt een klein uurtje nodig om het te kunnen voorschotelen aan 4 personen.
In het najaar zijn de Belgische appelen op hun best. Profiteer ervan en maak deze heerlijke appelgalette met rozemarijn. Het duurt 25 minuten om het klaar te maken en daarna moet het nog 50 minuten in de oven vooraleer 8 personen ervan kunnen smullen. Smakelijk!
Zoet of hartig, een strudel smaakt altijd. Geniet van deze hartige versie boordevol groenten en lekkere Belgische kaas. Om hier 4 personen van te kunnen laten smullen, heb je 30 minuten voorbereidingstijd nodig en daarna moet het nog 45 min in de oven.
Paneer je rog en bak ze in de pan voor vis met een heerlijk krokant korstje. Combineer met een frisse puree van zure room en groentjes. Na 40 minuten kan je dit gerecht aan 4 personen voorschotelen.
Gegrilde steak mag niet ontbreken op een heerlijke BBQ-avond. Serveer met een fris maar pittig sausje van paprika. De gepofte krieltjes maken dit hoofdgerecht helemaal af. Na 45 minuten kunnen 4 personen hiervan smullen.
Voor dit gerecht maken we alles zelf: de gehaktballetjes, de frisse salade én het platbrood. En je hoeft er geen uur voor in de keuken te staan. 35 minuutjes volstaan om dit gerecht aan 4 personen te kunnen voorschotelen. Een echte win-winsituatie!
Rabarber in een hartig gerecht? Dat is zeker een goed keuze. Deze kippenbouten in de oven met rabarbar zijn om duimen en vingers van af te likken. Je hebt 1uur en 20 minuten nodig om het aan 4 personen te kunnen voorschotelen.
Nood aan verfrissing op een warme zomerdag? Een glas van deze mocktail van komkommer en citroen en je bent helemaal afgekoeld. Na 20 minuten kunnen hier 4 personen van genieten.
Maandag 7 juni, gaf Hilde Crevits, Vlaams minister van Economie, Landbouw en Voeding, samen met VLAM de aftrap voor een initiatief dat het belang en de eigenheid van onze lokale voeding stevig en voor de lange termijn in de kijker zet.
In het vaderdagweekend (12 en 13 juni 2021) verwelkomen 8 Oost-Vlaamse en 9 West-Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven papa’s en hun gezin in openlucht op de boerderij of de serre. Dat doen ze binnen het nieuwe initiatief: ‘Verras papa, beestig en geestig’. Met een (afhaal)ontbijt, een bubbelpicknick in de weide, een heuse speurwandeling, een beestige fotoshoot of een partijtje boerengolf maken ze van vaderdag een onvergetelijk én coronaveilig familiemoment.