Ga voor een op-en-top winters gerecht met deze mignonette, spruitjes en witloof. Je hebt 50 minuten nodig om het aan 4 personen te kunnen voorschotelen.
Op de Belgische rassenlijst zijn 7 nieuwe rassen van wintertarwe opgenomen. Het gaat om Socade CS, Broadway, WPB Monfort, SU Fiete, LG Mondial, LG Tapestry en KWS Sverre. Dat maakt het Departement Landbouw & Visserij bekend.
Konijn is een magere vleessoort met veel omega 3-vetzuren en ijzer en wordt slechts matig verbruikt bij ons. Nochtans is konijn erg veelzijdig in toepassingen: van klassiek tot modern, van oer-Vlaams tot exotisch, van basiskeuken tot complexe gerechten, van alledaags tot feestelijk. Wil je graag konijnenbouten klaarmaken die net wat anders zijn, probeer dan zeker dit recept eens! Voor 4 personen heb je 90 minuten nodig om het te bereiden.
In de herfst en winter zijn de vergeten groenten op hun lekkerst. Profiteer ervan en maak er heerlijke soep mee. Je hebt ongeveer 40 minuten nodig om deze soep te kunnen voorschotelen aan 4 personen.
Deze gevulde kalfsrolletjes vallen vast en zeker in de smaak tijdens de feestdagen. Serveer met pittige paprikasaus voor een voorgerecht waar iedereen over blijft napraten. Na 40 minuten kunnen 4 personen hiervan smullen.
Plattelandsdichter Jozef Vandromme uit Geluwe deelt elke maand van het jaar 2020 een echt buitengedicht met de lezers van Landbouwleven. De tekening is van de hand van Georges Vandromme.
Broccoli en prei smaken heerlijk samen in dit romige soepje. Ga je voor iets meer dan een sneetje brood erbij? Deze bladerdeegvormpjes zijn precies wat je zoekt. Je hebt 50 minuten nodig om het aan personen te kunnen voorschotelen.
Geef je buikspek extra veel smaak door het te marineren in heerlijke Aziatische smaken. Serveer met een salade van rode kool en appel. Je hebt een uurtje nodig om hier vier personen van te kunnen laten smullen.
Steak-friet, Belgischer kan het niet. Maak je deze klassieker in de herfst klaar, dan geniet je ook nog eens van heerlijke herfstsalade van pompoen, pastinaak en champignons. Je hebt een uur en een kwartier nodig om het aan 4 personen voor te schotelen.
Ondanks Covid-19 heeft Sinterklaas toch beslist om begin december aan te meren in ons land. We willen hem graag verwelkomen met enkele prachtige tekeningen en knutselwerkjes. Landbouwleven ontvangt de maaksels graag in Antwerpen.
Met een korst van amandelen en walnoten maak je je quiche net dat tikkeltje specialer. Vul met peer, pompoen en Brugge kaas voor een heerlijke maaltijd. Je hebt ongeveer een uur nodig om dit voor 4 personen te bereiden.
Plattelandsdichter Jozef Vandromme uit Geluwe deelt elke maand van het jaar 2020 een echt buitengedicht met de lezers van Landbouwleven. De tekening is van de hand van Georges Vandromme.
Suisse of rozijnenkoeken, over de naam kan gediscussieerd worden. Waar geen twijfel over bestaat, is dat ze heerlijk zijn. Met dit recept kan je als een echte patissier je eigen rozijnenkoeken maken. Je hebt wel zowat 160 minuten nodig om het te kunnen voorschotelen aan vier personen.
Maak je graag eens kippensoep die net dat tikkeltje anders is? Werk de kommetjes dan eens af met zelfgemaakte groene pesto voor een heerlijk extraatje.Je hebt een uur en een kwartier nodig om deze lekkere soep aan 4 personen te kunnen voorschotelen.
Plattelandsdichter Jozef Vandromme uit Geluwe deelt elke maand van het jaar 2020 een echt buitengedicht met de lezers van Landbouwleven. De tekening is van de hand van Frans Lasure.
Plattelandsdichter Jozef Vandromme uit Geluwe deelt elk seizoen van het jaar 2020 een echt buitengedicht met de lezers van Landbouwleven. De tekening is van de hand van Lucien Marechal.
Met Nazareth-kaas in je Thaïse kippenballetjes geef je ze nóg meer smaak. Serveer met groentenoedels voor een boost!Je hebt ongeveer een uurtje nodig om dit gerecht voor 4 personen te bereiden.
Al 38 jaar aan een stuk staat de 3de zondag van september in het teken van de ‘Dag van de Landbouw’. Dit jaar zal het niet anders zijn, maar gezien de coronapandemie zou het niet verstandig zijn om de land- en tuinbouwbedrijven op de klassieke manier open te stellen. Hierom werd er een digitaal alternatief uitgewerkt.
Gegrilde steak mag niet ontbreken op een heerlijke BBQ-avond. Serveer met een fris maar pittig sausje van paprika. De gepofte krieltjes maken dit hoofdgerecht helemaal af. Je hebt 45 minuten nodig om het aan 4 personen te kunnen voorschotelen.
Plattelandsdichter Jozef Vandromme uit Geluwe deelt elke maand van het jaar 2020 een echt buitengedicht met de lezers van Landbouwleven. De tekening is van de hand van Georges Vandromme.
De eerste plantaardige versie van Actimel, gemaakt in Rotselaar, is beschikbaar. Het bekende kleine flesje, dat in 1994 uitgevonden werd in België door Franse onderzoeksteams, speelt een centrale rol in een belangrijke vernieuwing van de Danone-groep.
Plattelandsdichter Jozef Vandromme uit Geluwe deelt elke maand van het jaar 2020 een echt buitengedicht met de lezers van Landbouwleven. De tekening is van de hand van Frans Lasure.
Ga eens voor een zomerse versie van je geliefde appelstrudel met heerlijke Belgische kersen en platte kaas. Je hebt 50 minuten nodig om er vier personen van te kunnen laten smullen.
Benjamin Dalle, Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media ging deze voormiddag op zomerstage bij het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans in Lennik. Het initiatief van deze stages komt van landbouworganisatie Boerenbond. Na zijn stage besloot minister Dalle dat boeren een manier van leven is én vooral keihard werken. De stagebegeleider, landbouwer Guido Lemaire, gaf ons al lachend te kennen de minister nog niet direct een tractorrijbewijs te geven.