Startpagina Voor ons gezin

Voor ons gezin

Voor ons gezin

Konijn met krieken

Voor ons gezin Konijn met krieken is met recht en rede een Vlaamse klassieker. De smaak van het vlees past perfect bij het kriekenbier, dat de saus haar kenmerkende smaak geeft. Je hebt zo’n 85 minuten nodig om dit gerecht te bereiden voor 4 personen.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang uw wekelijkse krant Landbouwleven, 24 uur per dag toegang tot de digitale editie en exclusieve voordelen.

Ik abonneer me

Aantal Vlaams-Brabantse zorgboerderijen opgelopen tot 126

Het Steunpunt Groene Zorg telt ondertussen 126 zorgboerderijen in Vlaams-Brabant. Dat werd middels een persconferentie op zorgboerderij Nijswolkje in Rillaar (Aarschot) bekend gemaakt. De provincie voorziet ondersteuning voor de zorgboerderijen.

Salade met appel en Belgische kaas

Met dit recept maak je een knapperige salade met witloof, appel en kaas. Werk af met een zelfgemaakte dressing op basis van yoghurt. Na 10 minuten kunnen 4 personen hiervan smullen.

Meest gelezen

Gegrilde varkensschoudermet tomatensalsa en maïs

Niets zo lekker als een stukje gegrild vlees. Steaks van de varkensschouder lenen zich hier perfect toe. Serveer met zelfgemaakte tomatensalsa. Je hebt een uurtje nodig om dit gerecht te bereiden voor 4 personen.

Wie wordt de eerste ‘Strafste Boerin’?

Vanaf 11 september begint op PlattelandsTv de zoektocht naar ‘De Strafste Boerin’. Tien weken lang tonen 6 straffe landbouwsters hoe ze hun job op een landbouwbedrijf combineren met heel wat andere uitdagingen. De kijkers kunnen mee stemmen om te bepalen wie van de 6 De Strafste Boerin 2022 wordt. Gastvrouw is Ilse De Vis.

Frisse aardappelsalade met yoghurtdressing

Een aardappelsalade mag niet ontbreken op je picknick, barbecue of tuinfeest. Met dit recept maak je aardappelsalade met groentjes en een frisse dressing. Na 35 minuten kunnen 4 personen hiervan smullen

Verfrissende zomercocktail: frozen daiquiri

Je hoeft geen barman of -vrouw te zijn om deze frozen daiquiri met aardbeien klaar te maken. Binnen enkele minuten kunnen 4 personen al genieten van een heerlijk fris drankje.

Snelle, ongezoete confituur met rode vruchten

Wil je graag confituur maken die geen suikerbom is? Volg ons recept en geniet van zelfgemaakte confituur van heerlijk rood fruit. Na zo’n 45 minuten kunnen 4 personen hiervan smullen.