Panna cotta van yoghurt met aardbeien

Voor ons gezin

Panna cotta betekent letterlijk gekookte room, maar ook met yoghurt en mascarpone lukt het prima. Werk deze lekker lichte panna cotta af met basilicumblaadjes en aardbeien voor een frisse toets. Voor 6 personen duurt het eigenlijke bereiden 20 minuten, maar het moet wel nog 4 uur in de koelkast.

Tortillacups met gelakt buikspek en ingemaakte groenten

Voor ons gezin

Wil je je gasten inpakken met een creatief aperitief? Maak kommetjes van tortilla’s en vul ze met heerlijk gelakt buikspek en gepekelde groenten. Om er 4 personen van te kunnen laten proeven heb je wel een uur en een half nodig om het te bereiden.

Heb je concrete plannen om een maïsdoolhof op te starten, dan is het nu hoog tijd om je plannen concreet te maken. Je kunt daarbij hulp krijgen via Inagro.

Plannen voor een maïsdoolhof? Inagro helpt

Actueel

Wie plannen heeft om in West-Vlaanderen een maïsdoolhof aan te leggen, kan hierbij ondersteuning vragen aan Inagro. Samen met jou zoeken ze naar promotiekansen. De West-Vlaamse landbouwkamer biedt je bovendien een gratis zeildoek over maïs aan.

Rode poon met champignons

Voor ons gezin

Deze rode poon met champignons en tomatensaus is een heerlijk verwarmend gerecht. Rode poon heeft zacht wit visvlees dat om stevige kruiding vraagt. Je hebt een half uurtje nodig om 4 personen van dit gerecht te kunnen laten smullen.

Uienringen met spicy dipsaus

Voor ons gezin

Gefrituurde uienringen, dat is het favoriete aperitiefhapje van heel wat Belgen. Met dit recept maak je ze makkelijk zelf en serveer je ze met een pittige dipsaus. Je hebt een halfuurtje nodig om het aan 4 personen te kunnen voorschotelen.

Snelle hutsepot met gekookte ham

Voor ons gezin

Hutsepot is een Vlaamse klassieker waar je eindeloos mee kan variëren. Deze versie met spruitjes en Meesterlyck-ham is oervlaams én binnen de 30 minuten klaar voor 4 personen.

Melkpudding met honing

Voor ons gezin

Werk deze melkpudding af met wat honing voor een heerlijk dessert. Na slechts 20 minuutjes kunnen 4 personen hiervan smullen.

Mignonette met mosterdsaus, spruitjes en gebraiseerd witloof

Voor ons gezin

Ga voor een op-en-top winters gerecht met deze mignonette, spruitjes en witloof. Je hebt 50 minuten nodig om het aan 4 personen te kunnen voorschotelen.

De proeven werden aangelegd in 9 centra gesitueerd in de volgende landbouwstreken: Condroz(2), Leemstreek (3), Zand-leemstreek (2) en Polders (2).

Zeven nieuwe rassen wintertarwe op Belgische rassenlijst

Actueel

Op de Belgische rassenlijst zijn 7 nieuwe rassen van wintertarwe opgenomen. Het gaat om Socade CS, Broadway, WPB Monfort, SU Fiete, LG Mondial, LG Tapestry en KWS Sverre. Dat maakt het Departement Landbouw & Visserij bekend.

Konijnenbouten met kersen- en pruimensausje en knapperige sla

Voor ons gezin

Konijn is een magere vleessoort met veel omega 3-vetzuren en ijzer en wordt slechts matig verbruikt bij ons. Nochtans is konijn erg veelzijdig in toepassingen: van klassiek tot modern, van oer-Vlaams tot exotisch, van basiskeuken tot complexe gerechten, van alledaags tot feestelijk. Wil je graag konijnenbouten klaarmaken die net wat anders zijn, probeer dan zeker dit recept eens! Voor 4 personen heb je 90 minuten nodig om het te bereiden.

Soep van vergeten groenten

Voor ons gezin

In de herfst en winter zijn de vergeten groenten op hun lekkerst. Profiteer ervan en maak er heerlijke soep mee. Je hebt ongeveer 40 minuten nodig om deze soep te kunnen voorschotelen aan 4 personen.

Gevulde kalfsrolletjes met pittig paprikasausje

Voor ons gezin

Deze gevulde kalfsrolletjes vallen vast en zeker in de smaak tijdens de feestdagen. Serveer met pittige paprikasaus voor een voorgerecht waar iedereen over blijft napraten. Na 40 minuten kunnen 4 personen hiervan smullen.

December in een gedicht

December in een gedicht

Voor ons gezin

Plattelandsdichter Jozef Vandromme uit Geluwe deelt elke maand van het jaar 2020 een echt buitengedicht met de lezers van Landbouwleven. De tekening is van de hand van Georges Vandromme.

Romige preisoep met broccoli en bladerdeegvormpjes

Voor ons gezin

Broccoli en prei smaken heerlijk samen in dit romige soepje. Ga je voor iets meer dan een sneetje brood erbij? Deze bladerdeegvormpjes zijn precies wat je zoekt. Je hebt 50 minuten nodig om het aan personen te kunnen voorschotelen.

Gemarineerd buikspek met geitenkaas en salade van rode kool en appel

Voor ons gezin

Geef je buikspek extra veel smaak door het te marineren in heerlijke Aziatische smaken. Serveer met een salade van rode kool en appel. Je hebt een uurtje nodig om hier vier personen van te kunnen laten smullen.

Steak-friet en herfstsalade met choronsaus

Voor ons gezin

Steak-friet, Belgischer kan het niet. Maak je deze klassieker in de herfst klaar, dan geniet je ook nog eens van heerlijke herfstsalade van pompoen, pastinaak en champignons. Je hebt een uur en een kwartier nodig om het aan 4 personen voor te schotelen.

Bezorg de Sint een prachtige tekening of leuk knutselwerkje!

Sinterklaas-wedstrijd: we verwachten uw tekeningen!

Voor ons gezin

Ondanks Covid-19 heeft Sinterklaas toch beslist om begin december aan te meren in ons land. We willen hem graag verwelkomen met enkele prachtige tekeningen en knutselwerkjes. Landbouwleven ontvangt de maaksels graag in Antwerpen.

Quiche met amandelwalnootkorst, peer, pompoen

Voor ons gezin

Met een korst van amandelen en walnoten maak je je quiche net dat tikkeltje specialer. Vul met peer, pompoen en Brugge kaas voor een heerlijke maaltijd. Je hebt ongeveer een uur nodig om dit voor 4 personen te bereiden.

November in een gedicht

November in een gedicht

Voor ons gezin

Plattelandsdichter Jozef Vandromme uit Geluwe deelt elke maand van het jaar 2020 een echt buitengedicht met de lezers van Landbouwleven. De tekening is van de hand van Georges Vandromme.

Grote ronde suisse met appel

Voor ons gezin

Suisse of rozijnenkoeken, over de naam kan gediscussieerd worden. Waar geen twijfel over bestaat, is dat ze heerlijk zijn. Met dit recept kan je als een echte patissier je eigen rozijnenkoeken maken. Je hebt wel zowat 160 minuten nodig om het te kunnen voorschotelen aan vier personen.

Kippensoep met peterseliepesto

Voor ons gezin

Maak je graag eens kippensoep die net dat tikkeltje anders is? Werk de kommetjes dan eens af met zelfgemaakte groene pesto voor een heerlijk extraatje.Je hebt een uur en een kwartier nodig om deze lekkere soep aan 4 personen te kunnen voorschotelen.

Oktober in een gedicht

Oktober in een gedicht

Voor ons gezin

Plattelandsdichter Jozef Vandromme uit Geluwe deelt elke maand van het jaar 2020 een echt buitengedicht met de lezers van Landbouwleven. De tekening is van de hand van Frans Lasure.

De herfst in een gedicht

De herfst in een gedicht

Voor ons gezin

Plattelandsdichter Jozef Vandromme uit Geluwe deelt elk seizoen van het jaar 2020 een echt buitengedicht met de lezers van Landbouwleven. De tekening is van de hand van Lucien Marechal.

Thaise kippengehaktballetjes met groentenoedels

Voor ons gezin

Met Nazareth-kaas in je Thaïse kippenballetjes geef je ze nóg meer smaak. Serveer met groentenoedels voor een boost!Je hebt ongeveer een uurtje nodig om dit gerecht voor 4 personen te bereiden.

Vrijdagmiddag werd de digitale weekendeditie van de ‘Dag van de Landbouw’ gelanceerd.

Digitale weekendeditie ‘Dag van de Landbouw’ gaat van start

Veeteelt

Al 38 jaar aan een stuk staat de 3de zondag van september in het teken van de ‘Dag van de Landbouw’. Dit jaar zal het niet anders zijn, maar gezien de coronapandemie zou het niet verstandig zijn om de land- en tuinbouwbedrijven op de klassieke manier open te stellen. Hierom werd er een digitaal alternatief uitgewerkt.