Knolseldersoep met croutons en garnalen

Voor ons gezin

Niets zo lekker dan een kom dampende soep op een koude winterdag! Voor dit recept werk je de knolseldersoep af met grijze garnalen voor een op-en-top Belgisch gerecht. Je hebt ongeveer 45 minuten nodig om deze heerlijke soep voor te kunnen schotelen aan 4 personen.

Spinaziepuree met Luikse balletjes

Voor ons gezin

Luikse balletjes krijgen hun typische smaak dankzij heerlijk zoete siroop. Serveer deze balletjes in Luikse saus met zelfgemaakte spinaziepuree en gebakken spruitjes.

Februari in een gedicht

Februari in een gedicht

Voor ons gezin

Plattelandsdichter Jozef Vandromme uit Geluwe deelt elke seizoen een echt buitengedicht met de lezers van Landbouwleven. De tekening is van de hand van Laurent De Backer.

Boerenkoolpuree

Voor ons gezin

Met netjes geschilde schorseneren kan je heel wat lekkere gerechten maken. Schorseneren met boerenkoolpuree en kalfslapje is een echte aanrader voor tijdens deze wintermaanden. Je hebt een klein uurtje nodig om het voor vier personen klaar te maken.

Crème brûlée met geitenkaas

Voor ons gezin

Wil je je tafelgenoten eens verrassen? Kies dan eens niet voor de klassieke crème brûlée, maar probeer eens deze variant met geitenkaas. Je hebt ongeveer een uur nodig om vier personen van dit dessert te kunnen laten smullen.

Yaconsoep

Voor ons gezin

Yacon klinkt exotisch, maar behoort gewoon tot de familie van de schorseneer en pastinaak. Het is een wintergroente met een frisse, zoete smaak, waar je heerlijke soep van kan maken. Je hebt ongeveer een uurtje nodig om deze soep te kunnen voorschotelen aan vier personen.

December in een gedicht

Voor ons gezin

Plattelandsdichter Jozef Vandromme uit Geluwe deelt elke maand een echt buitengedicht met de lezers van Landbouwleven. De tekening is van de hand van Frans Lasure.

Salade van savooikool

Voor ons gezin

Savooikool is op zijn best tijdens de koude wintermaanden, maar deze salade met spek, ei en een eenvoudige dressing houdt je gegarandeerd warm. Je hebt 25 minuutjes nodig om deze lekkere salade te kunnen voorschotelen aan vier personen.

Bladerdeegtaartjes

Voor ons gezin

Deze bladerdeegtaartjes met aardappel en en drie verschillende soorten kaas zijn het ideale comfortfood op een wat koudere dag. U hebt slechts een half uurtje nodig om er vier personen van te kunnen laten smullen!

November in een gedicht

November in een gedicht

Voor ons gezin

Plattelandsdichter Jozef Vandromme uit Geluwe deelt elke maand een echt buitengedicht met de lezers van Landbouwleven. De tekening is van de hand van Luc Ameel.

Herfst

Voor ons gezin

Plattelandsdichter Jozef Vandromme uit Geluwe deelt elke seizoen een echt buitengedicht met de lezers van Landbouwleven. De tekening is van de hand van Laurent De Backer.

September in een gedicht

Voor ons gezin

Plattelandsdichter Jozef Vandromme uit Geluwe deelt elke maand van het jaar 2019 een echt buitengedicht met de lezers van Landbouwleven. De tekening is van de hand van Georges Vandromme.

Trifle met vanillepudding en frambozen

Voor ons gezin

Vanillepudding is een oerklassieker onder de desserts. Voeg frambozen, mascarpone en plakjes cake toe, stapel de ingrediënten en je hebt een leuk en modern nagerecht. Je hebt slechts een kwartiertje nodig om dit voor 4 personen te bereiden.

Spaghetti met andijvie en spinazie

Voor ons gezin

Bolognese is altijd lekker, maar als je op zoek bent naar een nieuwe spaghettisaus, dan moet je dit recept zeker proberen. Deze spaghetti heeft alles wat je zoekt: crunch van de spekjes en noten, een romige saus én een goede dosis kaas. Het duurt ongeveer een uur en half om het klaar te maken voor vier personen.

Cobbler met pruimen

Voor ons gezin

Cobbler is een gemakkelijk dessert uit de Engelse en Amerikaanse keuken. Met dit recept maak je een Belgische variant met pruimen. Je hebt ongeveer 1 uur en half nodig om dit dessert voor te schotelen aan 6 personen.

Frozen yoghurt cupcakes

Voor ons gezin

Froyo, dat is frozen yoghurt of bevroren yoghurt. Je kan het zo eten als snack in plaats van een ijsje, maar je kan er ook leuke gerechten mee maken. Het bewijs: deze ‘muffins’ van froyo. Je hebt ongeveer twintig minuten nodig om dit (voor) te bereiden voor zes personen.

Tekenen voor Sinterklaas!

Actueel

Het is weer de tijd van het jaar, Sinterklaas komt terug naar ons land. Maak een mooie tekening en maak kans op leuke prijzen!

Antwerps provinciehuis verwelkomt Buurderij

Actueel

De Buurderij van Sint Lucas in Antwerpen verhuist. Voor verse en authentieke producten komen de deelnemers voortaan elke donderdag naar de inkomhal van het Antwerpse provinciehuis. Elke week trekken boeren en ambachtslui van het platteland naar de stad om hun groenten, zuivel, vlees, brood, charcuterie, olie en bieren rechtstreeks aan de consument te verkopen.

Pas op voor Lyme

Actueel

Tijdens deze prachtige zomerdagen werken veel landbouwers op het veld. Daarnaast nodigt het goede weer uit tot mooie wandelingen of lekker ontspannen in de tuin. Hoed je bij deze activiteiten voor teken. Sommige van deze kleine beestjes dragen de ziekte van Lyme over.

Vermijd een rood ‘boerenkleurtje’

Actueel

Landbouwers die ‘s zomers op het veld werken, ontsnappen er zelden aan: een ‘farmer’s tan’ of boerenkleurtje, waarbij je T-shirt of je broek eigenlijk nooit écht uit is. Een grappig zicht, volgens sommigen. Verbranden is echter niets om mee te lachen. Volg de raad van Stichting tegen Kanker, en bescherm je ook thuis tegen de zon.