Enchiladas met kip

Voor ons gezin

Een enchilada is een opgerolde tortilla overgoten met een lekker sausje. Dit typisch Mexicaans gerecht is lekker als snack, en dat voor groot en klein! Je hebt iets meer dan een halfuurtje nodig om dit gerecht aan vier personen voor te schotelen.

Zeetong à la meunière

Voor ons gezin

Zeetong à la meunière, dat is een echte klassieker en met ons recept maak je hem perfect klaar. Je hebt slechts een kwartiertje nodig om er vier personen van te kunnen laten smullen.

Brownies met courgetten en noten

Voor ons gezin

Met dit recept leer je een brownie maken… met courgette! Het resultaat? Een onweerstaanbaar dessert waar je de verstopte groente zelfs niet in proeft. Je hebt een uur nodig om het te bereiden.

Aardbeien-citroensmoothie

Voor ons gezin

Ben je op zoek naar een energieboost? Deze smoothie met aardbeien en citroen is dan precies wat je nodig hebt. Je hebt slechts 5 minuutjes nodig om hiervan te kunnen genieten.

Thaise tomatensoep

Voor ons gezin

Als jij fan bent van de Aziatische keuken, dan moet je deze tomatensoep zeker eens proberen. De Belgische tomaten vormen de basis van de soep, de currypasta en kokosmelk zorgen dan weer voor die typische smaak die Thaïse curry's zo lekker maken. Je hebt 45 minuten nodig om deze soep voor vier personen te maken.

Op deze dag van het gezin (15 mei) ontmoet je best je familie in de buitenlucht

Groenvoorziening

Uit de coronacrisis zullen we zeker de gevleugelde woorden onthouden van onze minister van Volksgezondheid, mevrouw M. De Block: ‘Blijf in uw kot’. Wat ze ook bedoelde, maar niet zei: ‘Blijf in uw kot … en ga in uw tuin!’. Dankzij de vrijgekomen tijd en het zomerweer in maart en april hebben tuinbezitters optimaal kunnen genieten van hun groene stekje! Op deze dag van het gezin ontmoet je best je familie in de buitenlucht. Waar beter dan in deze mooi onderhouden tuinen. Geniet er van de rust en schoonheid, met aandacht voor de gepaste afstand en enkel met de vier zorgvuldig gekozen familieleden!

Ovenschotel met bloemkool, aardappel en gehakt

Voor ons gezin

Deze variant op de klassieke ovenschotel is pure comfortfood. Om zes personen ervan te kunnen laten smullen heb je ongeveer een uur nodig. Reken daarvan een half uur om het voor te bereiden en het ander halfuurtje om het klaar te maken in de oven.

Wouter Saelens en moeder Lydie bij de aardappel-, brood- en diepvriesvleesautomaat.

Automatenverkoop en hoeveverkoop voor behoud klantencontact

Akkerbouw

Aan de Karrestraat 12 in Herent, op minder dan 10 minuten van de Leuvense stadsring, staat een aardappel- en diepvriesvleesautomaat net voor het gemengd bedrijf ‘Ten Halve’ van de familie Saelens. De automatenverkoop wordt gecombineerd met één vast moment in de week voor hoeveverkoop zodat het contact met de klant behouden blijft.

Kristien Van Essche is de drijvende kracht achter de 2 fruitautomaten van akkerbouw- en fruitteeltbedrijf ‘t Hoogveld.

De meest veilige appel vind je in onze automaat

Economie

Op fruitbedrijf ‘t Hoogveld in Bertem hebben Eddy en Kristien reeds 12 jaar geleden gekozen voor een fruitautomaat om in te spelen op de thuisverkoop. Kristien Van Essche geeft aan dat we nu in deze automaat de meest veilige appel vinden: geplukt en verpakt met plukhandschoenen aan.

Geert Dumortier verzorgt de verkoop van hoeveproducten via de automaten van  ‘Boeries fresh shop’.

Automaten om service te blijven verlenen

Economie

In Heverlee, nabij grootstad Leuven, vinden we langsheen de Naamsesteenweg het melkveebedrijf van de gebroeders Dumortier. Sinds afgelopen najaar staan hier in een gezellige blokhut enkele automaten geïnstalleerd met hoeveproducten. Verse melk is het voornaamste product, maar ook fruit, aardappelen, eieren, brood, ... , worden aangeboden.

Asperges op zijn Vlaams

Voor ons gezin

Niets zo lekker als asperges à la flamande met kraakverse Belgische asperges. Geen wonder dat dit gerecht een Vlaamse klassieker geworden is. Je hebt slechts een half uurtje nodig om dit voor vier personen klaar te maken.

April in een gedicht

April in een gedicht

Voor ons gezin

Plattelandsdichter Jozef Vandromme uit Geluwe deelt elk seizoen van het jaar 2020 een echt buitengedicht met de lezers van Landbouwleven. De tekening is van de hand van Frans Lasure.

Rijsttaart

Voor ons gezin

Met dit recept leer je een heerlijke smeuïge rijsttaart maken waar zelfs je grootmoeder jaloers op zal zijn. Je hebt ongeveer een uur nodig om er 8 personen van te kunnen laten smullen.

De lente in een gedicht

De lente in een gedicht

Voor ons gezin

Plattelandsdichter Jozef Vandromme uit Geluwe deelt elk seizoen van het jaar 2020 een echt buitengedicht met de lezers van Landbouwleven.

Witlooftaartjes met schapenkaas

Voor ons gezin

Een hartig taartje, dat is meer dan alleen quiche. Het bewijs hiervan is dit heerlijk smeuïg taartje met schapenkaas en witloof, het witte goud van bij ons. Je hebt 4 minuten nodig om dit klaar te maken voor 4 personen.

Makkelijke appeltaart

Voor ons gezin

Met dit recept kan je een makkelijke appeltaart maken waar iedereen dol op is. Heerlijk als vieruurtje of als dessert met een bolletje ijs! Je hebt 50 minuten in totaal nodig om het aan 8 personen voor te kunnen schotelen.

Maart in een gedicht

Voor ons gezin

Plattelandsdichter Jozef Vandromme uit Geluwe deelt elke maand van het jaar 2020 een echt buitengedicht met de lezers van Landbouwleven.

Knolseldersoep met croutons en garnalen

Voor ons gezin

Niets zo lekker dan een kom dampende soep op een koude winterdag! Voor dit recept werk je de knolseldersoep af met grijze garnalen voor een op-en-top Belgisch gerecht. Je hebt ongeveer 45 minuten nodig om deze heerlijke soep voor te kunnen schotelen aan 4 personen.

Spinaziepuree met Luikse balletjes

Voor ons gezin

Luikse balletjes krijgen hun typische smaak dankzij heerlijk zoete siroop. Serveer deze balletjes in Luikse saus met zelfgemaakte spinaziepuree en gebakken spruitjes.

Februari in een gedicht

Februari in een gedicht

Voor ons gezin

Plattelandsdichter Jozef Vandromme uit Geluwe deelt elke seizoen een echt buitengedicht met de lezers van Landbouwleven. De tekening is van de hand van Laurent De Backer.