Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe OptiTurn-schuddertand bij Krone

Met de introductie van de nieuwe Vendro schudders heeft Krone nu ook een nieuw ontwikkelde en gepatenteerde OptiTurn-schuddertand geïntrotuceerd.

Leestijd : 2 min

Deze driedimensionaal gebogen schuddertand staat voor een betere gewasopname, hogere rijsnelheid en een perfecte spreiding van het gewas wat resulteert in een gelijkmatig drogingsproces.

Hooivork

De ontwikkeling startte reeds in 2014, waarbij het onderzoek begon door een marktanalyse. De eeuwenoude en alom bekende hooivork, welke nog dagelijks door vele gebruikt wordt, kwam hierbij terug aan bod. Tijdens het werken met deze hooivork sprong de gebogen vorm van de tanden in het oog, waarna de simpele constatering volgde: “Ooit eens een hooivork gezien met rechte tanden?!”.

Gebogen vorm

De gebogen vorm zorgt voor een schone opname van het gewas, waarbij het gewas over de gehele lengte van beide tandbenen wordt verdeeld. Aansluitend zorgt de gebogen vorm bij het loslaten voor een gelijkmatige en luchtige verdeling van het gewas, en zodoende een optimaal schudbeeld achterlaat.

Driedimensionaal gebogen

Op basis van de ervaring met de hooivork ontstond het eerste idee voor de nieuwe, driedimensionale gebogen OptiTurn-schuddertand. De tand is meer stekend naar voren en scheppend gebogen. Door deze scheppende, gebogen vorm is de opname van het gewas agressiever en kan er sneller gereden worden, met toch een goede gewasopname ook in zwaar gewas dat op zwad ligt.

Beide tandbenen zijn ongelijk lang, waardoor deze exact de bodem aftasten en wordt het gewas verliesvrij en gelijkmatig over de twee poten verdeeld en perfect opgenomen.

De OptiTurn-schuddertanden worden toegepast op alle nieuwe Vendro schudders en de grote getrokken modellen KWT 1300, KWT 1600 en KWT 2000 van Krone.

TD

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken