Veel vraag naar de fjorden

Er is tegenwoordig veel vraag naar de fjord. Momenteel is de vraag veel groter dan het aanbod.
Er is tegenwoordig veel vraag naar de fjord. Momenteel is de vraag veel groter dan het aanbod. - Foto: CB

De fjorden die gekeurd werden, waren stuk voor stuk klassepaarden met rastypische kenmerken. Veulenkampioen werd Ylmar van de stal Houteghem, gefokt door Paul Hallaert. Jeugdkampioene Viola van de Caesaarshoeve is een tweejarige merrie van Danny Vermoote. Ook de beste ruin Ventus van de Caesaarshoeve is van Danny Vermoote. Dagkampioene werd de 5-jarige Streya van ’t Wulpenhoeveke van Guido Boone. De best getoiletteerde fjord werd Willa van de Veugelhutte van Marlies Depuydt.

Voorzitter Carine Boydens merkt op: “Er is tegenwoordig veel vraag naar de fjord. Het gebruik van deze werkgragedieren zit duidelijk in de lift. Ze kunnen gebruikt worden als ruiterpaard, om te mennen, om op het land te werken, alsook in het bosbeheer. Omwille van hun zacht karakter bewijzen de forden dienst bij het geven van hippotherapie. Momenteel is de vraag groter dan het aanbod.”

Het gewest West-Vlaanderen organiseert op 1 augustus een koetsentocht in West-Vleteren, gevolgd door een ploegdag op 15 augustus in Kruishoutem.

BL

Meest recent

Meest recent