Startpagina Actueel

Veel vraag naar de fjorden

Daar de jaarlijkse paardenmarkt in Torhout nog niet doorging, kreeg het fjordenstamboek de gelegenheid om de premiekeuring op de kinderboerderij te organiseren.

Leestijd : 1 min

De fjorden die gekeurd werden, waren stuk voor stuk klassepaarden met rastypische kenmerken. Veulenkampioen werd Ylmar van de stal Houteghem, gefokt door Paul Hallaert. Jeugdkampioene Viola van de Caesaarshoeve is een tweejarige merrie van Danny Vermoote. Ook de beste ruin Ventus van de Caesaarshoeve is van Danny Vermoote. Dagkampioene werd de 5-jarige Streya van ’t Wulpenhoeveke van Guido Boone. De best getoiletteerde fjord werd Willa van de Veugelhutte van Marlies Depuydt.

Voorzitter Carine Boydens merkt op: “Er is tegenwoordig veel vraag naar de fjord. Het gebruik van deze werkgragedieren zit duidelijk in de lift. Ze kunnen gebruikt worden als ruiterpaard, om te mennen, om op het land te werken, alsook in het bosbeheer. Omwille van hun zacht karakter bewijzen de forden dienst bij het geven van hippotherapie. Momenteel is de vraag groter dan het aanbod.”

Het gewest West-Vlaanderen organiseert op 1 augustus een koetsentocht in West-Vleteren, gevolgd door een ploegdag op 15 augustus in Kruishoutem.

BL

Lees ook in Actueel

Boerenbond-voorzitter sluit niet uit dat nieuwe acties volgen

Boerenprotest Lode Ceyssens, de voorzitter van Boerenbond, sluit niet dat er nieuwe protestacties van boeren zullen volgen, ‘als de genomen maatregelen niet snel worden omgezet in beleid’. Dat heeft Ceyssens maandag 18 maart gezegd in de marge van een persmoment in Wolvertem in Vlaams-Brabant.
Meer artikelen bekijken