Startpagina Nieuws van maatschappijen

Nieuwe Amazone rotorkopeg met Rotamix systeem

Amazone biedt een nieuwe rotorkopeg voor hoge tractorvermogens tot 240 pk. Het nieuw ontwikkelde type KE 3002-240 in 3 m werkbreedte met het Rotamix-systeem toont zijn sterke punten bij intensieve bodemverkruimeling, vooral onder moeilijke omstandigheden.

Leestijd : 2 min

De KE 3002-240 met het Rotamix-systeem heeft 12 rotoren waarover de inkomende kracht wordt verdeeld. De slepende tanden zorgen voor een goede kruimelstructuur. Vooral op zware gronden levert de nieuwe rotorkopeg de beste resultaten en is geschikt voor een optimale zaadbedbereiding, vooral na het ploegen.

Door de 12 rotoren hebben de tandwielen een kleine diameter. Hierdoor kon de stevige aandrijflijn zeer compact en dus eenvoudig worden gebouwd. De korte uitvoering van de rotorkopeg vermindert de hefboomwerking op de tractor en bij gebruik in een zaaicombinatie bevindt de halfgedragen zaaimachine zich zeer dicht bij de tractor.

Met het beproefde Quick & Safe-systeem hebben de 290 mm lange tanden een geïntegreerd steenbeveiligingssysteem en kunnen ze eenvoudig en zonder gereedschap worden verwisseld.

DirectDrive-aandrijving

Het hart van de nieuwe KE 3002-240 Rotamix is de DirectDrive-aandrijving, waarmee het hogere vermogen direct wordt overgebracht op de rechte tandwielen. Dat zorgt voor een zeer goede, slijtvaste krachtoverbrenging. De rotorkopeg kan worden aangedreven met aftakastoerentallen 540/750/1.000 tpm.

QuickLink

Met QuickLink kan de nieuwe KE 02 ook in een paar eenvoudige stappen op verschillende zaaimachines worden aangesloten. De KE 02 vormt een compact combinatie met de mechanische Cataya opbouwzaaimachine en de pneumatische fronttankmachine Avant 02. Dankzij de versterkte aanbouwbok kan de pneumatische zaaimachine Centaya Super nu ook met de nieuwe rotorkopeg worden gebruikt. De nieuwe Precea-A opgebouwde precisiezaaimachine kan ook zonder gereedschap worden aangesloten.

Hydraulische dieptegeleiding

Nieuw bij de KE 02 is de optionele hydraulische dieptegeleiding. Op deze manier kan de rotorkopeg tijdens het rijden vanuit de tractorcabine comfortabel worden aangepast aan de locatie en omstandigheden. Een schaalverdeling zorgt voor optimale controle van de werkdiepte.

Lees ook in Nieuws van maatschappijen

Syngenta maakt zijn ambities kenbaar

Nieuws van maatschappijen Sinds juni dit jaar vervult Johan De Dobbelaere de rol van Sales Head BeLux én die van gedelegeerd bestuurder van Syngenta NV. Het is een man die vooreerst degelijk geworteld is in de landbouwpraktijk én die ambities heeft met Syngenta. Die presenteerde hij graag aan Landbouwleven.
Meer artikelen bekijken