Startpagina Libramont

Libramont

Libramont

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang uw wekelijkse krant Landbouwleven, 24 uur per dag toegang tot de digitale editie en exclusieve voordelen.

Ik abonneer me

De Beurs van Libramont kijkt uit naar een blij weerzien

Na afwezigheid van 2 zomers kijkt iedereen weer uit naar de Beurs van Libramont. De 86ste editie van de beurs voor landbouw, bosbouw, agrovoeding en paarden vindt plaats van vrijdag 29 juli tot en met maandag 1 augustus. Aansluitend kun je op 2 en 3 augustus naar de bosbouwbeurs Demo Forest in het bos van Rossart te Bertrix.

Economisch en ecologisch werken door te frezen

De dertigjarige Sam Butaye uit Wezemaal (Rotselaar) zet het werk verder, waar vader mee begonnen was, namelijk diverse freeswerken. Hierdoor wordt afval op een economisch en ecologische manier verwerkt en zijn terreinen snel (land) -bouwklaar.

Beurs van Libramont in de startblokken

Vorige week werd het programma van de Beurs van Libramont en van Demo Forest voorgesteld. Noteer nu al 29 juli tot en met 1 augustus en 2 en 3 augustus in je agenda.

De Libramont-beurs, dé plek voor ontmoetingen

In Libramont gaat Jean-Pierre Ruelle nooit onopgemerkt voorbij. Groot van gestalte, camera in de hand, lenzen aan zijn riem... Al 20 jaar lang trekt de Bastenakenaar - overigens een liefhebber van lekker eten en goede wijn - de beurs door om mensen en mooie momenten vast te leggen. Door zijn ervaring en open blik leerde hij de sector in de loop der jaren begrijpen. Hij vertelt ons hoe zijn beeld op de landbouw is veranderd.

Slechts kleine vertraging op uitlevering nieuwe tractoren

Eind vorig jaar, hoofdzakelijk tijdens de Agritechnicabeurs, werden er voor 2020 heel wat nieuwe tractormodellen aangekondigd. We zijn ondertussen ruim een half jaar verder, maar ondervinden ook de gevolgen van de coronacrisis. Daarom deden we eens een rondvraag hoe het zit met de uitlevering van de introducties.

Meest gelezen

Interview met beursmanager Caroline Willems: ‘Libramont is meer dan gewoon een beurs’

Elk jaar verwelkomt de Beurs van Libramont eind juli circa 200.000 bezoekers. Zo’n 800 exposanten staan dan voor hen opgesteld op een een terrein van 300.000 m². Dit jaar is door de Covid-19-pandemie alles anders. De beurs is afgeblazen, en dat betekent voor de beurs een miljoenenstrop, legt commercieel directeur Caroline Willems uit. ‘Libramont’ wil met nieuwe initiatieven dichtbij de boer én consument blijven, en in 2021 sterker terugkomen.

Libramont in beelden: een geslaagde beurs met zon, en een beetje regen

De Libramont-beurs is alweer even gedaan, maar dat we deze editie de volgende jaren zullen herinneren staat wel weer vast. De eerste dag was het puffen, het weekend kenmerkte zich weer door regen en koude. Met het bezoekersaantal van bijna 200.000 kon de organisatie zich best wel tevreden stellen. We zagen alvast heel wat tevredenheid op het terrein. Weeral zagen we dat de beurs genieten is voor het hele gezin. Met deze fotocollage hopen we dat u weer wat fijne herinneringen bovenhaalt.

Bijna 200.000 bezoekers voor 85ste editie Libramont

De 85ste editie van de landbouwbeurs van Libramont, die maandagavond afgesloten werd, heeft in totaal 198.051 bezoekers gelokt op vier dagen. Vorig jaar trok de beurs 203.852 bezoekers. Dat is vernomen bij de organisatie. Het bezoekersrecord voor de landbouwbeurs dateert van 2012, toen 219.328 mensen naar het evenement in Libramont afzakten.

Grootse idealen in “Het grootste boerderijtje”

De documentaire ‘The biggest little farm’, of ‘Het grootste boerderijtje’, toont hoe stadsmussen John en Molly Chester 81 ha dode grond kopen in de Amerikaanse staat Californië, en er een levend én winstgevend ecosysteem van maken. Hoe ze dit financieel bolwerkten, vertellen ze niet. Over hun machteloosheid en twijfel praten ze wel openlijk.