Startpagina Actueel

Hendrik Vandamme gaat voor 4de termijn als ABS-voorzitter

Door de corona-pandemie werden de verkiezingen voor een nieuwe bestuursploeg bij het Algemeen Boerensyndicaat met 3 maand uitgesteld. Dinsdag 13 juli was het zover. Zoals verwacht blijft Hendrik Vandamme voorzitter. Hij werd unaniem verkozen voor een nieuwe termijn van 4 jaar.

Leestijd : 1 min

Vanuit de Algemene Vergadering werden naast Hendrik Vandamme (voorzitter) en Paul Cerpentier (ondervoorzitter), Franky Vanroose (voor Westlaanderen), Erwin De Meulemeester (voor Oost-Vlaanderen) en Koen De Busschop (voor Limburg, Antwerpen en Brabant) aangeduid als leden van het Bestuursorgaan van ABS VZW.

Dagelijks bestuur ongewijzigd

Belangrijk hierbij is dat de verschillende subsectoren van de Vlaamse landbouw vertegenwoordigd zijn, zowel in het Bestuursorgaan als in de Algemene Vergadering van het ABS. Het dagelijks bestuur van ABS VZW blijft ongewijzigd en bestaat uit Hendrik Vandamme (voorzitter), Paul Cerpentier (ondervoorzitter) en Eric Claeys (directeur).

De vernieuwde ABS-ploeg staat een zware opdracht te wachten. “De problemen en uitdagingen in onze landbouw, we denken hierbij aan het stikstofdossier, de mestproblematiek, de pachtwetgeving, de druk op onze veestapel, … blijven niet uit en de noodzaak voor een slagkrachtig syndicaat is nog steeds even groot als bij de oprichting van het ABS in 1962”, stelt directeur Eric Claeys.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken