Hendrik Vandamme gaat voor 4de termijn als ABS-voorzitter

ABS-bestuur met Hendrik Vandamme (midden), Paul Cerpentier, Franky Vanroose, Erwin De Meulemeester en Koen De Busschop.
ABS-bestuur met Hendrik Vandamme (midden), Paul Cerpentier, Franky Vanroose, Erwin De Meulemeester en Koen De Busschop. - Foto: ABS

Vanuit de Algemene Vergadering werden naast Hendrik Vandamme (voorzitter) en Paul Cerpentier (ondervoorzitter), Franky Vanroose (voor Westlaanderen), Erwin De Meulemeester (voor Oost-Vlaanderen) en Koen De Busschop (voor Limburg, Antwerpen en Brabant) aangeduid als leden van het Bestuursorgaan van ABS VZW.

Dagelijks bestuur ongewijzigd

Belangrijk hierbij is dat de verschillende subsectoren van de Vlaamse landbouw vertegenwoordigd zijn, zowel in het Bestuursorgaan als in de Algemene Vergadering van het ABS. Het dagelijks bestuur van ABS VZW blijft ongewijzigd en bestaat uit Hendrik Vandamme (voorzitter), Paul Cerpentier (ondervoorzitter) en Eric Claeys (directeur).

De vernieuwde ABS-ploeg staat een zware opdracht te wachten. “De problemen en uitdagingen in onze landbouw, we denken hierbij aan het stikstofdossier, de mestproblematiek, de pachtwetgeving, de druk op onze veestapel, … blijven niet uit en de noodzaak voor een slagkrachtig syndicaat is nog steeds even groot als bij de oprichting van het ABS in 1962”, stelt directeur Eric Claeys.

Lieven Vancoillie

Meest recent

Meest recent