Startpagina Bedrijfsnieuws

Coronacrisis brengt Deutz en Agco samen

Agco (Fendt, Massey-Ferguson, Valtra,… ) heeft met motorenbouwer Deutz een nieuw, strategisch, lange termijn partnerschap aangegaan.

Leestijd : 1 min

Dit akkoord moet ervoor zorgen dat er zekerheid is van levering, voorspelbaarheid en betrouwbaarheid voor beide merken en hun klanten.

Het partnerschap houdt ook een leveringsovereenkomst in voor 6,1 en 4,1 liter motoren voor bepaalde Fendt tractoren. Tevens zetten beide partners in op de ontwikkeling van toekomstige motortechnologieën (denk bijvoorbeeld aan alternatieven voor de dieselmotor). Agco en Deutz hebben hiernaast nog toenadering gevonden voor motoren of motorcomponenten onder de 150 pk.

Relaties contractueel versterken

Eric Hansotia, CEO Agco, legt uit dat de impact van de coronapandemie op de wereldwijde goederenstroom en onderdelentoelevering het belang van een sterke samenwerkingsrelatie met leveranciers terug naar voren heeft gebracht. “Deutz is al jaren een betrouwbare partner van ons geweest en we wensen de banden nu duidelijk te versterken.”

Frank Hiller, CEO Deutz, voegt er aan toe dat het aangenaam is om contractueel een gemeenschappelijke lange termijntoekomst vast te leggen.

Tim Decoster

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken