Startpagina Akkerbouw

PotatoEurope 2021 dan toch nog geannuleerd

Vanwege de huidige ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus in Nederland en de daarmee gepaarde huidige beperkingen en onzekerheid, is PotatoEurope 2021, dat gepland stond voor 1-2 september, geannuleerd. De beslissing om het evenement, dat eens in de vier jaar in Nederland plaatsvindt, te annuleren, is genomen na diepgaande gesprekken tussen de organisator DLG Benelux en exposanten.

Leestijd : 2 min

“We betreuren het ten zeerste dat PotatoEurope 2021 niet kan plaatsvinden zoals gepland, ondanks een grondige professionele voorbereiding en commitment vanuit de markt”, aldus Kuno Jacobs, Managing Director van DLG Benelux.

“Gezien de aanhoudende onzekerheid in Nederland over de algehele situatie omtrent Corona en het daaruit voortvloeiende gebrek aan officiële goedkeuring en opgelegde beperkingen, is helaas niet voldaan aan de vereiste voorwaarden voor het houden van PotatoEurope 2021.”

“Als gevolg hiervan hebben we, in nauw overleg met onze exposanten, moeten besluiten om het evenement, dat gepland stond voor 1-2 september 2021, te annuleren. In juni stonden alle seinen op groen en leek de situatie zich in Nederland goed te ontwikkelen. Dit resulteerde in het, grotendeels, opheffen van de beperkingen. Dit heeft helaas niet tot het gewenste effect geleid”, zo voegt Jacobs toe.

PotatoEurope stond gepland voor 1 en 2 september 2021 en zou plaatsvinden op de locatie van Wageningen University & Research (WUR), Open Teelten in Lelystad. PotatoEurope in Nederland wordt georganiseerd door DLG Benelux. Het evenement bestaat uit een buiten- en binnenbeurs, rooidemonstraties en demovelden.

De volgende editie van PotatoEurope vindt plaats op 7 & 8 september 2022 in Bockerode, Duitsland.

Lees ook in Akkerbouw

Insecten, duiven en bemesting opvolgen

Granen Medewerkers van het Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant zijn opnieuw begonnen met koolzaadpercelen op te volgen en geven hierbij hun eerste adviezen mee. Het LCG volgde dan weer de bladluisdruk in granen op.
Meer artikelen bekijken