Startpagina Akkerbouw

PotatoEurope 2021 dan toch nog geannuleerd

Vanwege de huidige ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus in Nederland en de daarmee gepaarde huidige beperkingen en onzekerheid, is PotatoEurope 2021, dat gepland stond voor 1-2 september, geannuleerd. De beslissing om het evenement, dat eens in de vier jaar in Nederland plaatsvindt, te annuleren, is genomen na diepgaande gesprekken tussen de organisator DLG Benelux en exposanten.

Leestijd : 2 min

“We betreuren het ten zeerste dat PotatoEurope 2021 niet kan plaatsvinden zoals gepland, ondanks een grondige professionele voorbereiding en commitment vanuit de markt”, aldus Kuno Jacobs, Managing Director van DLG Benelux.

“Gezien de aanhoudende onzekerheid in Nederland over de algehele situatie omtrent Corona en het daaruit voortvloeiende gebrek aan officiële goedkeuring en opgelegde beperkingen, is helaas niet voldaan aan de vereiste voorwaarden voor het houden van PotatoEurope 2021.”

“Als gevolg hiervan hebben we, in nauw overleg met onze exposanten, moeten besluiten om het evenement, dat gepland stond voor 1-2 september 2021, te annuleren. In juni stonden alle seinen op groen en leek de situatie zich in Nederland goed te ontwikkelen. Dit resulteerde in het, grotendeels, opheffen van de beperkingen. Dit heeft helaas niet tot het gewenste effect geleid”, zo voegt Jacobs toe.

PotatoEurope stond gepland voor 1 en 2 september 2021 en zou plaatsvinden op de locatie van Wageningen University & Research (WUR), Open Teelten in Lelystad. PotatoEurope in Nederland wordt georganiseerd door DLG Benelux. Het evenement bestaat uit een buiten- en binnenbeurs, rooidemonstraties en demovelden.

De volgende editie van PotatoEurope vindt plaats op 7 & 8 september 2022 in Bockerode, Duitsland.

Lees ook in Akkerbouw

Sorghum als alternatief voor maïs bij lange droogte

Akkerbouw Sorghum, ook wel bekend als sorgo, wordt momenteel vooral in de Verenigde Staten geteeld, maar wereldwijd groeit het areaal nog elk jaar. Door de droogte en hitte van de voorbije zomer groeit bij ons en in onze buurlanden de interesse in deze droogtetolerante graansoort. Dat bleek op een uiteenzetting over sorghum op de vakbeurs Space in Rennes.
Meer artikelen bekijken