PotatoEurope 2021 dan toch nog geannuleerd

Een deel van de aardappelen voor PotatoEurope werden gepoot met de autonome Robotti. Het oogsten zal dan toch geen publiekelijk gebeuren worden.
Een deel van de aardappelen voor PotatoEurope werden gepoot met de autonome Robotti. Het oogsten zal dan toch geen publiekelijk gebeuren worden. - Foto: Klaas Eissens

“We betreuren het ten zeerste dat PotatoEurope 2021 niet kan plaatsvinden zoals gepland, ondanks een grondige professionele voorbereiding en commitment vanuit de markt”, aldus Kuno Jacobs, Managing Director van DLG Benelux.

“Gezien de aanhoudende onzekerheid in Nederland over de algehele situatie omtrent Corona en het daaruit voortvloeiende gebrek aan officiële goedkeuring en opgelegde beperkingen, is helaas niet voldaan aan de vereiste voorwaarden voor het houden van PotatoEurope 2021.”

“Als gevolg hiervan hebben we, in nauw overleg met onze exposanten, moeten besluiten om het evenement, dat gepland stond voor 1-2 september 2021, te annuleren. In juni stonden alle seinen op groen en leek de situatie zich in Nederland goed te ontwikkelen. Dit resulteerde in het, grotendeels, opheffen van de beperkingen. Dit heeft helaas niet tot het gewenste effect geleid”, zo voegt Jacobs toe.

PotatoEurope stond gepland voor 1 en 2 september 2021 en zou plaatsvinden op de locatie van Wageningen University & Research (WUR), Open Teelten in Lelystad. PotatoEurope in Nederland wordt georganiseerd door DLG Benelux. Het evenement bestaat uit een buiten- en binnenbeurs, rooidemonstraties en demovelden.

De volgende editie van PotatoEurope vindt plaats op 7 & 8 september 2022 in Bockerode, Duitsland.

Meest recent

Meest recent