Belgapom: Seizoen Bintje en Challenger afgesloten, seizoen vroege aardappelen gestart

Belgapom: Seizoen Bintje en Challenger afgesloten, seizoen vroege aardappelen gestart

De Belgapom-prijs voor Fontane bedraagt deze week 170 euro/ton (zonder btw) of 180,20 euro/ton (met btw). Dat is een heel verschil met 2 weken geleden: zonder btw maakt de Belgapom-prijs een sprong van 70 euro/ton. De marktstemming voor Fontane is vast met een aanbod dat kleiner is dan de vraag.

De Belgapom-notering voor vroege aardappelen start het seizoen met een prijs van 150 euro/ton (zonder btw) of 159,00 euro/ton (met btw). Net als bij Fontane is het aanbod kleiner dan de vraag.

De Belgapomprijs voor Bintje, Fontane en Challenger is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor deze variëteiten en dit voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijsvoor vroege aardappelen is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor machinegerooide aardappelen van vroege rassen voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs wordt vastgesteld door een commissie met 5 vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en 5 vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Meest recent

Meest recent