Startpagina Aardappelen

Belgapom: Seizoen Bintje en Challenger afgesloten, seizoen vroege aardappelen gestart

Belgapom deed op 23 juli geen notering voor Bintje en Challenger wegens een gebrek aan transacties. Het seizoen voor beide rassen 2020/2021wordt afgesloten. Er is wel een Belgapomnotering voor Fontane, en een eerste notering voor vroege aardappelen.

Leestijd : 1 min

De Belgapom-prijs voor Fontane bedraagt deze week 170 euro/ton (zonder btw) of 180,20 euro/ton (met btw). Dat is een heel verschil met 2 weken geleden: zonder btw maakt de Belgapom-prijs een sprong van 70 euro/ton. De marktstemming voor Fontane is vast met een aanbod dat kleiner is dan de vraag.

De Belgapom-notering voor vroege aardappelen start het seizoen met een prijs van 150 euro/ton (zonder btw) of 159,00 euro/ton (met btw). Net als bij Fontane is het aanbod kleiner dan de vraag.

De Belgapomprijs voor Bintje, Fontane en Challenger is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor deze variëteiten en dit voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijsvoor vroege aardappelen is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor machinegerooide aardappelen van vroege rassen voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs wordt vastgesteld door een commissie met 5 vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en 5 vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Aardappelen

Gaston Backbier: “Geen onkruid meer mogen bestrijden, zou een ramp zijn”

Interpom 2022 Akkerbouwer Gaston Backbier heeft dit jaar 20% minder opbrengst door de droogte. In Zuid-Limburg mag hij niet beregenen als het lang droog is. Gaston moét wel Fontane telen, omdat de lössgronden waarop hij teelt, schurftgevoelig zijn. “Als ik door de Green Deal straks geen onkruid meer kapot mag spuiten, dan heb ik er een probleem bij. In dit heuvelachtige landschap kun je moeilijk onkruid mechanisch bestrijden, door het gevaar op erosie.”
Meer artikelen bekijken