Startpagina Actueel

Indien Mercosur de markt verstoort, is EU-fonds van 1 miljard voor getroffen boeren beschikbaar

Er is al maanden onzekerheid en onduidelijk over een EU-fonds van 1 miljard voor boeren die door het Mercosur-akkoord kunnen worden getroffen. Europarlementslid Tom Vandenkendelaere ontving de bevestiging dat zo’n fonds wel degelijk beschikbaar is.

Leestijd : 1 min

De Europese commissie had eerder een steunfonds van 1 miljard toegezegd voor boeren. “Deze week heeft Europa dat fonds bevestigd”, zegt Tom Vandenkendelaere. “Het zal er komen, maar enkel volgens het onwaarschijnlijke geval dat er marktverstoring zou optreden. Dit is goed nieuws voor onze boeren die mogelijks getroffen zouden worden door de gevolgen van dit akkoord. Ik zal er blijven op toezien dat de middelen terechtkomen bij onze meest getroffen landbouwers en sectoren”, aldus Tom Vandenkendelaere.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken