Pas volgende week terug tarwe dorsen?

De weersomstandigheden verhinderen vooralsnog dat de maaidorsers kunnen uitrukken richting de tarwevelden.
De weersomstandigheden verhinderen vooralsnog dat de maaidorsers kunnen uitrukken richting de tarwevelden. - Foto: TD

Deze middag wordt het wisselend tot zwaar bewolkt, met hier en daar buien in het oosten en het zuiden van het land. De buien kunnen fel zijn en onweer met zich meebrengen. De maxima schommelen tussen 16 en 21 graden. 's Nachts hangen er aanvankelijk nog enkele onweerachtige buien over het centrum van het land, maar na middernacht wordt het helder en droger. Lokaal kunnen lage wolken of mistbanken ontstaan. De minima liggen tussen 8 en 13 graden. Dat meldt het KMI.

Na het optrekken van het ochtendgrijs wordt het woensdag opnieuw wisselvallig en regenachtig. Na de middag worden de buien feller: lokaal is onweer niet uit te sluiten. Maxima liggen tussen 16 en 21 graden. Tijdens de nacht van woensdag op donderdag kunnen er eerst nog enkele buien losbarsten, maar later wordt het droger. Lokaal kunnen opnieuw lage wolken of mistbanken ontstaan.

Regen en wind

Donderdag wordt wisselend bewolkt. Na het optrekken van het ochtendgrijs kunnen er na de middag buien vallen in het oosten van het land. Elders blijft het voornamelijk droog. De maxima schommelen tussen 18 graden in de Hoge Venen en 22 graden in de Kempen. De wind wakkert in de loop van de dag aan.

Vrijdag trekt een zwakke regenzone door het land. Het wordt een bewolkte dag, met af en toe lichte regen en buien. Later op de dag wordt het in het westen grotendeels droog. De wind spant aan en waait matig tot vrij krachtig, met rukwinden tot 60 km per uur na de middag. Het is fris met maxima rond 20 graden in het centrum van het land.

Ook buien in het weekend

Zaterdag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met enkele buien, vooral in de oostelijke landshelft. De maxima liggen nog steeds rond 20 graden. Ook zondag wordt wisselvallig: de regelmatige buien kunnen intens zijn en lokaal onweer met zich meebrengen. Het is koel met maxima van een graad of 19. Er staat een matige tot vrij krachtige wind, met pieken tot 60 km per uur.

Maandag wordt het minder wisselvallig met slechts lokaal nog een bui in het binnenland: we krijgen wat meer zonnige momenten. Met 20 graden blijft het toch koel voor de tijd van het jaar. Dinsdag blijft het op de meeste plaatsen droog: we krijgen opnieuw wat zonnige momenten, maar de bewolking overheerst. De maxima schommelen rond 21 graden.

KMI-Belga

Meest recent

Meest recent