New Holland viert 50 jaar schrankladers

New Holland is ondertussen 50 jaar actief met de bouw van schrankladers.
New Holland is ondertussen 50 jaar actief met de bouw van schrankladers. - Foto: TD

De New Holland-schranklader is geboren uit het ontwerp van hooibouwwerktuigen, doordat een ingenieur ontdekte dat zijn maaierontwerp op zijn kant kon worden gezet om een omhoog- en omlaagreikende beweging te maken. Dit was de basis van wat later het ontwerp van de Super Boom verticale lader van New Holland zou worden.

In 1971 nam New Holland haar eerste schranklader, de L35, in productie. Het verticale hefontwerp zorgde voor een groter bereik en meer ruimte voor het laden. De langere wielbasis zorgde voor een soepele, stabiele rijervaring voor de bestuurders. New Holland voerde met de L35 ook de toon aan in bestuurdersveiligheid, en was de eerste fabrikant die een kantelbeveiligingsinrichting en bescherming tegen vallende voorwerpen introduceerde.

De afgelopen 5 decennia heeft New Holland het ontwerp en de functionaliteit van de oorspronkelijke L35 steeds verder verbeterd, door het bereik en laadvermogen te vergroten, de cyclustijden te reduceren en de schrankladerlijn uit te breiden met compacte rupsladers. De nieuwste 300-serie wordt aangeboden in 9 nieuwe modellen met een brutovermogen van 60 tot 90 pk en een nominale capaciteit van 815 tot 2.045 kg.

New Holland viert deze 50-jarige mijlpaal met haar nieuwe en bestaande klantenbestand. Voor klanten die tijdens het jubileum een schranklader kopen, wordt een ‘50 Years Edition’-sticker linksachter op de schranklader aangebracht.

TD

Meest recent

Meest recent