Startpagina Actueel

Tractorbouwer Deere krikt winstverwachting op dankzij sterke vraag

De Amerikaanse producent van landbouwmachines Deere heeft zijn verwachting voor de winst over het volledige boekjaar naar boven bijgesteld. Het bedrijf profiteert van de sterke vraag naar nieuwe tractors, combines en andere landbouwmachines door boeren dankzij de hoge prijzen voor agrarische producten.

Leestijd : 1 min

De prijzen van landbouwproducten als graan, mais, soja- en koffiebonen zijn gestegen naar de hoogste niveaus in jaren door de sterke wereldwijde vraag en het economisch herstel na de coronacrisis. Boeren investeren nu meer in het vervangen van verouderde apparatuur, wat gunstig uitpakt voor bedrijven als John Deere.

De onderneming denkt nu dat de nettowinst zal uitkomen tussen de 5,7 miljard en 5,9 miljard dollar, wat omgerekend neerkomt op 4,9 miljard tot 5,1 miljard euro. Het bedrijf rekende eerder op 5,3 miljard tot 5,7 miljard dollar aan winst. In het afgelopen derde kwartaal van het gebroken boekjaar zag Deere de omzet op jaarbasis met 29 procent stijgen naar 11,5 miljard dollar. Daarbij werd een winst behaald van bijna 1,7 miljard dollar tegen 811 miljoen dollar een jaar terug.

Belga

Lees ook in Actueel

Meeste maatregelen tegen vogelgriep opgeheven

Veeteelt Het aantal besmettingen met vogelgriep bij wilde vogels blijft dalen. De afgelopen maanden zijn geen uitbraken meer vastgesteld. “Bepaalde maatregelen kunnen dan ook opnieuw worden opgeheven”, meldt minister van Landbouw David Clarinval (MR).
Meer artikelen bekijken