Tractorbouwer Deere krikt winstverwachting op dankzij sterke vraag

Boeren investeren nu weer meer in het vervangen van verouderde apparatuur, wat gunstig uitpakt voor bedrijven als John Deere.
Boeren investeren nu weer meer in het vervangen van verouderde apparatuur, wat gunstig uitpakt voor bedrijven als John Deere. - Foto: JD

De prijzen van landbouwproducten als graan, mais, soja- en koffiebonen zijn gestegen naar de hoogste niveaus in jaren door de sterke wereldwijde vraag en het economisch herstel na de coronacrisis. Boeren investeren nu meer in het vervangen van verouderde apparatuur, wat gunstig uitpakt voor bedrijven als John Deere.

De onderneming denkt nu dat de nettowinst zal uitkomen tussen de 5,7 miljard en 5,9 miljard dollar, wat omgerekend neerkomt op 4,9 miljard tot 5,1 miljard euro. Het bedrijf rekende eerder op 5,3 miljard tot 5,7 miljard dollar aan winst. In het afgelopen derde kwartaal van het gebroken boekjaar zag Deere de omzet op jaarbasis met 29 procent stijgen naar 11,5 miljard dollar. Daarbij werd een winst behaald van bijna 1,7 miljard dollar tegen 811 miljoen dollar een jaar terug.

Belga

Meest recent

Meest recent