Startpagina Beurzen

Beurzen

Beurzen

Internationale vakbeurs verzamelde hele bietensector

Mechanisatie Betteravenir is een tweejaarlijks evenement voor de bietensector. Het wordt afwisselend in Duitsland, Nederland, of, zoals dit jaar, in Frankrijk georganiseerd. De centrale organisatie is de IIRB, een internationaal instituut voor onderzoek in de bietenteelt. Overal staat het evenement bekend als ‘Beet Europe’, behalve in Frankrijk, daar heet het op zijn Frans ‘Betteravenir’.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Samen op weg naar de landbouw van morgen... op de Werktuigendagen

De 36ste editie van de Werktuigendagen – op 23 en 24 september in Oudenaarde – ziet er weer veelbelovend uit. De terreinen liggen er alvast prima bij en de organisatie noteert al meer dan 200 exposanten. Het is dus vooral duimen dat de weergoden opnieuw meezitten voor dit unieke tweedaags buitenevent.

Een pak innovaties op veeteeltvakbeurs Space

De Franse veeteeltvakbeurs Space verwacht midden september opnieuw bijna 100.000 bezoekers in Rennes. De uitdagingen voor de landbouw in Frankrijk lopen grotendeels gelijk met die in Vlaanderen: gestegen energiekosten, de opvolging in bedrijven en het veranderende klimaat.

Meest gelezen

40ste editie van Matexpo

Matexpo, de internationale vakbeurs voor machines en materieel voor de bouwnijverheid, de industrie en het milieu vindt begin september terug plaats in Kortrijk.

Geen SIMA 2024 voor Pöttinger

De Oostenrijkse landbouwmachinefabrikant Pöttinger neemt niet deel aan de SIMA-landbouwbeurs, die in november 2024 in Parijs (F) doorgaat.

Opnieuw plaats voor het trekpaard in het bos

Om verschillende redenen is het aantal boomslepers de laatste jaren sterk verminderd. In de bosbouwsector heeft het gebruik van paarden nochtans vele voordelen (minder bodemverdichting, behoud van de vegetatie, grotere wendbaarheid, enzomeer), zelfs in combinatie met bosbouwmachines. In dit opzicht trekt het werkpaard een groeiend aantal liefhebbers aan, waarvan sommigen actief zijn in onze bossen en wouden.

Een ode aan de sportpaardenfokkerij!

De driedaagse fokkerijwedstrijd voor sportpaarden in Libramont gaat nu door het leven als The Summer Breeding Show. De vrij nieuwe en dynamische benaming komt aldus des te meer tot haar recht als een revival na de pandemie. Gedurende drie dagen treden pony’s, twee- en –driejarigen, jaarlingen en veulens aan voor een zomerse fokkerijwedstrijd met alles erop en eraan.