Startpagina Beurzen

Beurzen

Beurzen

Een uitgebreid programma op Agribex 2023

Agribex Agribex 2023, dat doorgaat van 6 tot 10 december, is één maand geleden op gang geschoten met toch al wel wat inschrijvingen: 76 om precies te zijn. Het programma telt ook weer mooie highlights.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang uw wekelijkse krant Landbouwleven, 24 uur per dag toegang tot de digitale editie en exclusieve voordelen.

Ik abonneer me

Kunnen we binnenkort de correcte stikstofuitstoot van een veestal meten?

Op dit moment wordt de stikstofemissie die in de vorm van ammoniak uit een stal met kippen, melkvee, vleesrunderen of varkens vervliegt, bepaald met een voorspellingsmodel op basis van een vaste emissiefactor per diersoort en staltype. Individuele inspanningen van een landbouwer om de uitstoot te verminderen worden dus nog niet erkend, aangezien het om een gemiddelde schatting gaat.

Wat is het verschil tussen ammoniak en methaan?

De uitstoot van methaan (CH4) vanuit de veehouderij heeft impact op het klimaat, de uitstoot van ammoniak (NH3) heeft een impact op het milieu. Voor een gerichte aanpak is het niet slecht om nog eens te herhalen wat juist het verschil is tussen de 2 gassen.

KBC wil klanten helpen met energieadvies

KBC Bank & Verzekeringen is als structurele partner voor de agrarische sector naar goede traditie opnieuw de hoofdsponsor van Agriflanders in Gent. De bankverzekeraar pakt op de beurs uit met het aanbod van ecoWise van KBC Sustainability Services, waarbij ondernemers, ook in de land- en tuinbouw, advies zullen krijgen inzake energie.

Voor het eerst een Winterfunshow voor BMP op Agriflanders

Na het succes van de officiële hengstenkeuringen van het Belgisch Stamboek voor het Miniatuurpaard (BMP) tijdens de voorbije edities van Agriflanders te Gent, wordt op zaterdag 14 januari 2023 een eerste maal de Winterfunshow georganiseerd door het BMP. Ook de Shetland-pony’s komen op zaterdag aan bod in hal 8.

“Internationale medailles voor onze kazen bewijzen dat we op de goede weg zitten”

Het Baliehof uit Jabbeke behaalde zopas 3 medailles in de categorie ‘belegen boerenkazen’ op de World Cheese Awards. Dat is een mooie opsteker voor de familie Callemeyn. Krista en Luc beheren de kaas- en zuivelverwerking en dochter Sofie en haar man Matthias namen het roer over van de boerderij. Op Agriflanders kan je naar goede gewoonte genieten van hun croques uit het vuistje.

Meest gelezen

EuroTier 2022: Trends in de veehouderij ontdekken

In de derde week van november ging in het Duitse Hannover opnieuw de vakbeurs EuroTier door. Het was een bijzondere beleving in het postcoronatijdperk. Enkele ontwikkelingen inzake mechanisatie voor de veehouderij kwamen naar voren op de beursvloer.

EuroTier, richtinggevend voor de internationale veehouderij

Van 15 tot en met 18 november gaat in het Duitse Hannover terug de internationale veehouderijbeurs EuroTier door. Naast alles wat met de brede veehouderij te maken heeft, komen ook hernieuwbare energiemogelijkheden aan bod op de beursvloer.