Startpagina Beurzen

Beurzen

Beurzen

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang uw wekelijkse krant Landbouwleven, 24 uur per dag toegang tot de digitale editie en exclusieve voordelen.

Ik abonneer me

100 jaar Topigs Norsvin, van hongerbestrijder naar wereldspeler

In de varkensveredeling is Topigs Norsvin een wereldspeler. Het Nederlands-Noorse bedrijf kan intussen terugblikken op 100 jaar geschiedenis. De basis van de fokkerijorganisatie werd gelegd op 24 februari 1922. Op de vooravond van vakbeurs Agriflanders hadden we een gesprek met Jan Sallevelt en Johan Goessens.

De Piétrain-fokkerij viert zijn topper op Agriflanders

Ondanks allerhande crisissen die de varkenssector de laatste jaren geteisterd hebben, kan de Vlaamse Piétrain Fokkerij eindelijk terug aanknopen met de aloude traditie om de Gouden Piétrain-award uit te reiken op Agriflanders. Bassie van het Lindenerf haalde de gegeerde titel binnen.

KBC wil klanten helpen met energieadvies

KBC Bank & Verzekeringen is als structurele partner voor de agrarische sector naar goede traditie opnieuw de hoofdsponsor van Agriflanders in Gent. De bankverzekeraar pakt op de beurs uit met het aanbod van ecoWise van KBC Sustainability Services, waarbij ondernemers, ook in de land- en tuinbouw, advies zullen krijgen inzake energie.

“Internationale medailles voor onze kazen bewijzen dat we op de goede weg zitten”

Het Baliehof uit Jabbeke behaalde zopas 3 medailles in de categorie ‘belegen boerenkazen’ op de World Cheese Awards. Dat is een mooie opsteker voor de familie Callemeyn. Krista en Luc beheren de kaas- en zuivelverwerking en dochter Sofie en haar man Matthias namen het roer over van de boerderij. Op Agriflanders kan je naar goede gewoonte genieten van hun croques uit het vuistje.

Meest gelezen

Extra kennis opdoen tijdens Agriflanders

Heel wat overheidsorganisaties en standhouders maken van Agriflanders – van 12 tot en met 15 januari in Flanders Expo – gebruik om een studiedag te organiseren. Je kunt je bezoek aan de beurs dus combineren met het opdoen van extra kennis.

Een veeteeltbeurs zoals Agriflanders, dat is een beurs met vee!

Agriflanders is een professionele veeteeltbeurs, daar hoort dus ook vee bij. De specifieke sfeer die dit met zich meebrengt, is voor de organisatoren erg belangrijk. “De aanwezige dieren zorgen bij professionele veehouders voor de juiste sfeer en geur, maar ze tonen ook aan de niet-professionele bezoekers waar het echt om draait: de dieren”, meent Tom Destoop, verantwoordelijke voor de veeprijskampen.

Mieke en Annelies, voor altijd vereeuwigd

Heb je het mooie campagnebeeld van Agriflanders 2023 al opgemerkt? Mieke Vander Schueren omhelst haar favoriete koe Annelies na winst op de melkveeprijskamp tijdens de vorige editie van de beurs. En daar zit best wel een emotioneel verhaal achter.

Agriflanders 2023: Elkaar opnieuw ontmoeten en samen de landbouw omhelzen

Het was 4 jaar wachten op Agriflanders. De organisatoren en standhouders kijken dus reikhalzend uit naar de twaalfde editie van deze populaire vakbeurs om vanaf donderdag 12 tot en met zondag 15 januari bezoekers en klanten opnieuw te ontmoeten in Flanders Expo. Met de slogan ‘Omhels de landbouw’ op het mooie campagnebeeld is de positieve teneur alvast gezet.