Startpagina Beurzen

Beurzen

Beurzen

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Veeprijskampen ook geannuleerd tijdens de Agridagen

Infectieuze boviene rhinotracheitis virus (IBR) waart rond bij rundvee in Vlaanderen. De organisatoren van de Agridagen volgen dan ook het advies van Dierengezondheid Vlaanderen (DGZ) om de veeprijskampen tijdens de beurs te annuleren.

Jongveeshow moet jongeren warm maken om zelf mee te doen aan veeprijskampen

Op Agro‐Expo Vlaanderen, de tweejaarlijkse vakbeurs voor land‐ en tuinbouw in Roeselare, staat naast de klassieke thema’s van land‐ en tuinbouw en de agro‐industrie ook de veehouderij sterk in de kijker. Op de zaterdag van de beurs is er opnieuw de Jongveeshow. Zowat 50 studenten zijn hiervoor ingeschreven.

Na 4 jaar is het opnieuw tijd voor Agro-Expo in Roeselare

In het laatste weekend van januari worden opnieuw zowat 20.000 bezoekers verwacht op Agro-Expo Vlaanderen, de vakbeurs in Roeselare. Het enthousiasme is groot bij de organisatie en ook bij de bezoekers. Twee weken voor de opening hadden al ruim 8.000 geïnteresseerden een ticket besteld.

Mooie Belgische finale van de Ovinpiades 2023

Wat in 2019 begon met een voorzichtige toenadering vanuit de Waalse schapensector naar Vlaanderen, groeide uit tot een volwaardige wedstrijd voor jonge schapenherders met een Belgische finale op Agribex in Brussel.

Pussemier heeft na 27 jaar opnieuw een Algemeen Kampioene in Brussel

Eddy en Jonas Pussemier uit Ophain-Bois-Seigneur, dat zijn namen als een klok in de fokkerijwereld. Ze staan synoniem voor onnoemelijk veel titels en reeksoverwinningen op talloze concoursen. En toch is het al 27 jaar geleden dat ze nog een Algemeen Kampioene op Agribex veroverden.

Meest gelezen

Agribex 2023: beter dan verwacht

Het waren tevreden organisatoren van de Agribex landbouwbeurs die we zondagmiddag, enkele uren voor het afsluiten van de beurs, spraken tijdens de slotpersconferentie.

De boer kan het klimaat helpen redden!

Bij de start van Agribex had Landbouwleven een gesprek met Marc Devriese, Chief Operations Officer (COO) van Fedagrim, de organisator van deze landbouwbeurs.

Internationale vakbeurs verzamelde hele bietensector

Betteravenir is een tweejaarlijks evenement voor de bietensector. Het wordt afwisselend in Duitsland, Nederland, of, zoals dit jaar, in Frankrijk georganiseerd. De centrale organisatie is de IIRB, een internationaal instituut voor onderzoek in de bietenteelt. Overal staat het evenement bekend als ‘Beet Europe’, behalve in Frankrijk, daar heet het op zijn Frans ‘Betteravenir’.