Startpagina Actueel

Ree en everzwijn voornaamste voedsel van wolven

Ree, everzwijn en andere wilde prooisoorten. Daaruit bestaat voornamelijk het wolvendieet van de wolven. Dat blijkt uit een studie van onderzoekers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, die Natuurpunt publiceerde.

Leestijd : 1 min

Van 2018 tot 2021 werden in totaal 140 uitwerpselen van wolven bestudeerd. Door de analyse van bosonderzoek werden 202 prooidieren teruggevonden. In de meeste uitwerpselen werd slechts 1 prooisoort gevonden, in ongeveer een derde was meer dan 1 prooisoort aanwezig.

Maar liefst 90 % van de uitwerpselen bevatten restanten van wilde eenhoevigen. Ree (69 %) en everzwijn (23 %) zijn uit die groep de vaakst teruggevonden prooisoorten. Opvallend: er werd ook 1 keer een hond als prooi geïdentificeerd. De uitwerpselen bevatten verder ook overblijfselen van kleine knaagdieren, vogels, katten en fruit.

LV-Natuurpunt

Lees ook in Actueel

Winkelkar 18% duurder, stelt Test Aankoop vast

Economie De prijzen in de supermarkt blijven maar stijgen: zo is een winkelkar gemiddeld 18% duurder dan een jaar geleden. Dat heeft Test Aankoop berekend. Vooral grijze garnalen, diepvriesfrieten, spaghetti en papierwaren zijn afgelopen tijd fors duurder geworden.
Meer artikelen bekijken