Startpagina Paarden

Horsify maakt paardendroom toegankelijk

Veel mensen zonder eigen paard dromen over paarden, niet alleen om op te rijden, maar ook om een veulen te fokken, of soms gewoonweg om het dier te verzorgen en van zijn gezelschap te genieten. Het platform Horsify kan helpen om deze dromen te verwezenlijken.

Leestijd : 3 min

Bij onze noorderburen was men reeds eerder vertrouwd met het verschijnsel ‘bijrijdpaard’. Dit zijn paarden die door de eigenaar ondergebracht worden in een manege of een pension, of ook nog thuis gestald, en die beschikken over een tweede ruiter, een bijrijder genaamd. Soms klikte het tussen paard en mens, soms niet. Regelmatig klikte het niet tussen eigenaar en bijrijder. Het gaat hier om een overeenkomst tussen mensen die te maken hebben met een enkel paard. Ego’s botsen dan wel eens door onduidelijke afspraken of door kronkels in de menselijke geest. Daarbij komt nog dat en paard geen fiets is die men in de schuur dumpt na een tocht. Om te zorgen voor een ‘paard-mensvriendelijke’ aanpak kwam Horsify op het internet, met succes in Nederland en Vlaanderen!

Betrouwbaarheid op alle fronten

Wat Horsify anders maakt, is eerst en vooral het feit dat het een betrouwbare gemeenschap is, waar gebruikers elkaar kunnen beoordelen. Dit is een onontbeerlijke stap om het welzijn van het paard te garanderen. Het platform werkt met mensen die veel ervaring hebben in de hippische sector. Lees, die zich de way of life die typisch is voor paardenmensen eigen gemaakt hebben. De contracten die gesloten worden, zijn opgesteld door specialisten die vertrouwd zijn met het hippisch recht. Horsify slaat alle gegevens veilig op en je bepaalt zelf aan wie deze gegevens worden doorgegeven.

Een paard delen

Horsify is een nieuw platform dat ruiters en paardeneigenaars samen- brengt. Enthousiaste ruiters komen aldus in contact met paardeneigenaars in hun buurt, die op zoek zijn naar een ruiter of verzorger. Ook fok- en draagmerries kunnen worden gedeeld. Op deze manier wordt de paardensport en de paardenwereld toegankelijk gemaakt voor iedereen. Wat bijzonder belangrijk is bij Horsify, is dat er werk gemaakt wordt van ernstige en langdurige samenwerkingen tussen ruiters en eigenaars. Dit laat toe een band op te bouwen met het paard en we weten allemaal dat dat onontbeerlijk is. Eigenaars die hun paard graag een wedstrijd zouden zien lopen, maar dit zelf niet aankunnen, krijgen aldus de kans om dit te beleven dankzij de ruiter met wie ze het paard delen.

Geen modeverschijnsel

Corona wakkerde de paardenhandel aan en meer paarden kregen een nieuwe eigenaar. Een paard houden is gecompliceerd en vergt vooral veel tijd. Tijd die er minder is nu het leven weer zijn bijna gewone gangetje gaat. Op de website van Horsify verschijnen er dan ook steeds meer paarden. Momenteel zijn op het platform zo’n 365 paarden op zoek naar een ruiter of een verzorger. Deze nieuwe vorm van hippisch ondernemerschap is geen modeverschijnsel, maar is gegroeid in de tijd. Het kan een oplossing zijn voor een schrijnend probleem, bijvoorbeeld voor paarden die niet langer de kinderen boeien en terugvallen op hun ouders voor hun dagelijkse verzorging. Deze ouders zijn dan ook maar al te blij om hun paard te delen met een betrouwbaar en standvastig iemand. En dit is het nu net waar er werk aan de winkel is.

De juiste betrouwbare match

Om in vertrouwen te kunnen delen beoordelen eigenaars en ruiters elkaar op eigenschappen als paardvriendelijkheid, communicatie, betrouwbaarheid en netheid. Ook zorgt het platform ervoor dat elke ruiter handmatig geverifieerd wordt. Openheid staat hierbij voorop over hoe er met paarden wordt omgegaan. Horsify ziet streng toe op het welzijn van de paarden en wil aldus bijdragen aan een toegankelijke, sociale en paardvriendelijke paardensport.

De voordelen voor eigenaars zijn legio. Ze beschikken op Horsify over het grootste aanbod aan geverifieerde ruiters en verzorgers en bepalen zelf hun prijzen. Het paard delen laat hun toe het beste uit hun paard te halen als ze daar zelf niet voor kunnen zorgen. Horsify zorgt bovendien voor de exclusieve toegang tot voordelige, juridische contracten. De ruiters en verzorgers vinden op het platform ook het grootste aanbod aan lease- en gebruikspaarden van geverifieerde eigenaars. Ze kunnen aldus genieten van hun hobby zonder een hoge aankoopsom neer te tellen. Het paard vinden dat bij je past, was nog nooit zo gemakkelijk!

Lees ook in Paarden

Op bezoek bij een kleine, gedreven fokker: Stal van ’t Hof te Moerzeke van Andreas Van Geyte

Paarden Ik ontmoette Andreas vorige zomer als voorzitter van de jury op het laatste Vlaams Kampioenschap. Hij is bestuurslid van de VFBT, maar vooral een gedreven fokker van het Belgisch trekpaard. Hoewel hij deelnemer is aan het nationaal kampioenschap merries, dingt hij met zijn trekpaarden niet alleen mee aan keuringen, maar labeurt hij er ook mee op de omliggende akkers, zowel van hemzelf als van (meestal oudere) landbouwers in de buurt.
Meer artikelen bekijken