Kverneland helpt landbouwers uit overstromingsgebied

Kverneland Group gaat landbouwers helpen die getroffen zijn door de overstromingen van afgelopen zomer.
Kverneland Group gaat landbouwers helpen die getroffen zijn door de overstromingen van afgelopen zomer. - Foto: Belga

De Kverneland Group is diep geschokt en bedroefd over de extreme overstromingen die hebben plaats gevonden in de agrarische gebieden in diverse regio’s in Europa. Zij leeft mee met de vele families en ondernemingen die zwaar getroffen zijn. En daarom heeft de Kverneland Group besloten om de hard getroffen agrarische ondernemingen te gaan ondersteunen met een donatie.

Een bedrag van 100.000 euro wordt gedoneerd via de verkoopmaatschappijen in Nederland/België en Duitsland/Oostenrijk. Voor de Benelux is een budget van 50.000 euro beschikbaar.

Samenwerking met LLTB

Om zo snel mogelijk concrete hulp te kunnen bieden is een samenwerking gezocht met de LLTB (Limburgse Land- en Tuinbouw Bond). Getroffen ondernemers woonachtig in Nederland kunnen zich melden bij deze organisatie. Agrarisch ondernemers in België kunnen zich via de Kverneland Group Benelux ook melden bij de LLTB.

Agrarisch ondernemers die overstroomde landbouwgebieden moeten schoonmaken, opnieuw inzaaien of gereed maken om opnieuw in te zaaien kunnen zich melden. Op basis van het aantal aanmeldingen en aantal hectares getroffen landbouwgrond zal een verdeling van de donatie plaats vinden.

Kverneland Group Benelux - TD

Meest recent

Meest recent