Nieuwe Tyrok 400 ploeg bij Amazone

Amazone komt met de Tyrok 400 ploeg voor grootvermogentractoren.
Amazone komt met de Tyrok 400 ploeg voor grootvermogentractoren. - Foto: Amazone

De belangrijkste kenmerken van deze ploeg zijn hogere capaciteit, werkkwaliteit en uitstekende stabiliteit. Tegelijkertijd biedt de Tyrok door veel gebruikersgemak.

SpeedBlade

Het nieuwe SpeedBlade ploegrister met het gepatenteerd extra groot voorstuk wordt gekenmerkt door minimale slijtage van het ploegrister. Door de werksnelheid te verhogen verschuift het hoofdslijtagepunt automatisch verder naar het midden van het ploegrister. Het belangrijkste slijtagepunt van de SpeedBlade-rister, zelfs bij hoge snelheden, bevindt zich op het vergrote voorste deel van het rister en niet in het gebied van het strokenrister of het grote deel van het rister. Bij de Tyrok hoeft alleen het voorste deel van het risterblad te worden vervangen als versleten is

Een ander detail met groot effect: de schaarpunt bedekt het rister, zodat het aansluitpunt goed beschermd in de schaarpunt ligt. Door deze slimme verbinding komen er geen plantenresten of andere resten vast te zitten. Daarnaast voorkomt de open vorm van het rister dat er grond aan het rister blijft plakken.

Het ‘plus’-hardingsproces vormt de basis voor de hoogste kwaliteit bij de fabricage van Tyrok slijtdelen door de extra toevoeging van koolstof. Bij het rister bijvoorbeeld wordt een zeer hoge hardheid en daarmee een glad oppervlak aan de voorzijde bereikt. Dit zorgt voor een lange levensduur.

SmartTurn

De Tyrok beschikt over het nieuwe SmartTurn systeem. Op de kopakker wordt het snelle wentelproces kort voor het einde tweemaal hydraulisch afgeremd. Dit leidt tot een materiaalvriendelijk dempend effect wanneer de cilinder wordt ingetrokken. Er hoeft geen concessie gedaan te worden aan snelheid. Het soepele wentelproces is binnen slechts 9 seconden voltooid.

Mechanisch of hydraulisch

De Tyrok is standaard uitgerust met een mechanische verstelling van de werkbreedte. Optioneel kan de werkbreedte vanuit de tractorstoel hydraulisch en traploos worden aangepast.

De werkdiepte wordt mechanisch of hydraulisch ingesteld door het onderstel, dat standaard zeer goed gedempt is en ook grote trillingen absorbeert. Het grote steunwiel garandeert niet alleen een exacte dieptegeleiding, maar ook een optimale bodembescherming. Daarnaast zorgt de standaard hydropneumatische vering van het steunwiel voor maximaal rijcomfort en veiligheid tijdens transport.

Optioneel kan de Tyrok worden uitgerust met een tractieversterker voor minder slip. Daarbij brengt een andere hydraulische cilinder het gewicht over op de achteras van de tractor. Dit zorgt voor maximale trekkracht en brandstofbesparing.

Voor gelijktijdige naverdichting biedt Amazone de Tyrok 400 aan met een zwenkvangarm voor het werken met de packer.

Amazone - TD

Meest recent

Meest recent