Vierde bestuurslid FrieslandCampina stapt op in korte tijd

FrieslandCampina verliest met Wunnekink op korte tijd een vierde bestuurslid.
FrieslandCampina verliest met Wunnekink op korte tijd een vierde bestuurslid. - Foto: FrieslandCampina

Wunnekink maakte het nieuws bekend tijdens de Centrale Vergadering van de Districtsraden. Vicevoorzitter Sandra Addink-Berendsen zal nu tijdelijk zijn taken als voorzitter overnemen.

Onrust binnen het bestuur

Wunnekink was sinds december 2009 lid van het coöperatiebestuur en de raad van commissarissen. Daarnaast was hij sinds december 2016 tot midden dit jaar vicevoorzitter in beide besturen. Er is al enige tijd onrust binnen de Nederlandse zuivelcoöperatie. FrieslandCampina verliest met Wunnekink op korte tijd een vierde bestuurslid.

Nadat de zuivelcoöperatie slechte cijfers bekend had gemaakt, vertrok in mei ook al financieel bestuurder Jaska de Bakker. Een maand stapte voorzitter Frans uit zijn functie en ook bestuurslid Frans Keurentjes stapte even later op.

Eenheid en vertrouwen

Wunnekink gaf volgende toelichting bij zijn besluit: "Ik heb besloten terug te treden in het belang van de coöperatie. Er is veel onrust in onze coöperatie en in de sector. Juist in deze tijd hebben we eenheid en daadkracht nodig. Ik wil met mijn vertrek bijdragen aan de verbetering van het draagvlak en herstel van vertrouwen in het bestuur. We moeten onze blik naar buiten richten en de belangrijke opgaves waar we voor staan onder ogen zien en gezamenlijk het hoofd durven bieden."

Erwin Wunnekink
Erwin Wunnekink - Foto: FrieslandCampina

FrieslandCampina

Het Belgische deel van FrieslandCampina, FrieslandCampina Belgium N.V., maakt deel uit van Koninklijke FrieslandCampina, een multinationale zuivelonderneming die zuivelproducten produceert van melkmerken tot melkbereidingen zoals Fristi en Cécémel. De onderneming is volledig in handen van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A., en is met ruim 11.400 leden-melkveehouders in België, Nederland en Duitsland een van de grootste zuivelcoöperaties in de wereld. FrieslandCampina telt in België ongeveer 1.200 werknemers en heeft 5 vestigingen.

Sanne Nuyts

Meest recent

Meest recent