Landbouwers vragen langs WK-parcours Wielrennen ruimte om te ondernemen

Ook in het voorjaar voerde Boerenbond actie voor meer ruimte om te boeren en te ondernemen.
Ook in het voorjaar voerde Boerenbond actie voor meer ruimte om te boeren en te ondernemen. - Foto: Boerendbond/archief

De renners fietsen dit weekend het Flandriencircuit door prachtige landbouwlandschappen. “De landbouwers die deze landschappen vormgeven, zien heel wat uitdagingen op hun sector afkomen en vragen dan ook ruimte om te ondernemen, ruimte om hun passie verder te zetten, ruimte om te zorgen voor het voedsel van vandaag en morgen”, licht Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker toe.

Vlaamse ondernemers in de land- en tuinbouw in de kijker zetten

Groene Kring, de vereniging van jonge land- en tuinbouwers, zet deze boodschap kracht bij via creatieve stropoppen: “We zijn een ‘boerentrotse’ organisatie en tonen de wielrenners en de wereld graag waarvoor wij ons inzetten en in de toekomst voor moeten kunnen blijven inzetten. Toegang tot grond, zeker voor jonge land- en tuinbouwers, is enorm belangrijk. Want een boer zonder grond, dat is als een café zonder bier.”

Ook Arvesta, fullservice-partner voor boer en tuinder, wil het ondernemerschap van onze land- en tuinbouwers in de verf zetten: “Bij Arvesta zijn we even trots op onze fietsende Flandriens als op onze Belgische boeren! Iedere dag gaan beiden met passie tot het uiterste wat leidt tot topprestaties. Net zoals de wielrenners zijn onze boeren toppers die elke dag zorgen voor duurzame, lekkere en lokale producten op ons bord. Onze landbouwsector behoort tot de beste ter wereld en daar zijn we trots op!” aldus Stéphanie Deleul, woordvoerder bij Arvesta.

Lieven Vancoillie-BB

Meest recent

Meest recent