Startpagina Actueel

Britse tomaten en komkommers volgende slachtoffers van dure energie

Groot-Brittannië worstelt met bevoorradingsproblemen, dure energiekosten en een gebrek aan koolstofdioxide. De Britse voedingsbedrijven kreunen. De volgende slachtoffers in de rij zouden wel eens tomaten en komkommers kunnen zijn.

Leestijd : 1 min

Tomaten en komkommers worden er in serres geteeld. Telers moeten binnenkort gaan planten voor het volgende seizoen, en houden daarbij ook rekening met hun energiefactuur. De serres verwarmen in de winter kost immers handenvol geld, zeker met de huidige recordprijzen voor elektriciteit en aardgas in Europa. In de sector klinkt het dan ook dat sommige telers overwegen om hun teelten terug te schroeven of uit te stellen. De Britse voedingssector heeft het moeilijk.

Door een tekort aan vrachtwagenchauffeurs zijn er al lege rekken in de Britse supermarkten. Bovendien is er een tekort aan koolstofdioxide, die onder meer wordt gebruikt in slachthuizen. Ook dat tekort is een gevolg van de dure gasprijzen. Kunstmestbedrijven leggen de productie immers stil door de hoge gasfactuur. Koolstofdioxide is een belangrijk bijproduct van de meststoffenindustrie.

Belga

Lees ook in Actueel

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken