Kverneland/Kubota verwerft 80% van de aandelen van ROC

Bandharken kennen een toenemende populariteit. Dat zette Kverneland/Kubota er toe aan om samen te werken met ROC.
Bandharken kennen een toenemende populariteit. Dat zette Kverneland/Kubota er toe aan om samen te werken met ROC. - Foto: TD

De voorzitter en CEO van de Kverneland Group Shingo Hanada is verheugd om met ROC te kunnen samenwerken om de hooibouwlijn van Kverneland en Kubota uit te breiden. Hij ziet deze samenwerking als strategisch zeer belangrijk omdat de bandhark aan populariteit toeneemt. “Beide bedrijven bereiken synergiën door de samenwerking.”

Verder stelt de heer Hanada dat de ROC-distributiepartners en klanten een belangrijke troef zijn, en hij bevestigt de voortzetting van het ROC-merk en de distributie ervan.

Zowel de huidige eigenaren van ROC, de heer Denis Ubaldi en de heer Raffaele Ubaldi, zetten hun huidige rol in het bedrijf na de transactie voort.

Versterking

De gebroeders Ubaldi: “We zien grote kansen en synergiën om onderdeel te worden van Kverneland- en Kubota Group. Deel uitmaken van deze groep met een sterke wereldwijde aanwezigheid biedt belangrijke troeven op vele gebieden, zoals productontwikkeling, productie en niet in de laatste plaats in de belangrijke verdere digitalisering van landbouwsystemen en -oplossingen.”

Bovendien zijn de gebroeders Ubaldi ervan overtuigd dat deze deal ROC versterkt. Hierdoor zijn er meer mogelijkheden om te groeien en aantrekkelijke nieuwe producten te ontwikkelen, Dit geeft nieuwe mogelijkheden en ondersteuning aan hun distributiepartners en klanten, en zal de verkoop verder versterken.

Kverneland

Meest recent

Meest recent