Startpagina Bedrijfsnieuws

CNHi kondigt tijdelijke sluiting van fabrieken aan

CNHindustrial kondigt een tijdelijke sluiting van enkele Europese fabrieken aan. Dit omwille van toeleveringsproblemen van onderdelen om machines te bouwen. CNHi is het moederbedrijf waar o.a. de merken New holland, Case IH, Steyr, Iveco onder vallen.

Leestijd : 2 min

Welke fabrieken exact sluiten wordt niet duidelijk vermeld in het summiere, engelstalige persbericht dat werd uitgestuurd. Het gaat over ‘Europese productiefaciliteiten voor de productie van landbouwmachines, vrachtwagens en aandrijflijnen’. Meer info wordt niet vrijgegeven

Aan onze redactie is wel bevestigd dat het niet om de fabrieken in Antwerpen en Zedelgem gaat.

Benadrukt wordt dat het om een tijdelijke sluiting gaat omwille van een verstoorde toelevering van ‘halfgeleiders’. Deze vakterm slaat op elektronische componenten zoals dioden, transistors, computerchips, ...

8 dagen sluiting in oktober

Het voornemen van CNH is om de fabrieken niet langer dan 8 dagen te sluiten in de maand oktober.

Omwille van de dynamische omgeving waar we ons in de nasleep van de coronacrisis in bevinden, herziet CNHi voortdurend zijn productieschema’s. Het bedrijf benadrukt zich te blijven inzetten voor het optimaliseren van zijn productieactiviteiten om te voldoen aan de aanhoudend sterke vraag en om zijn dealers en klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Toeleveringsproblemen blijven nog even

Vandaag meldde het Taiwanese bedrijf TSMC, de grootste fabrikant van computerchips ter wereld, om ook volgend jaar nog een capaciteitstekort in de sector te verwachten. De vraag naar halfgeleiders blijft ongezien hoog, klinkt het bij hen. In dit kader vallen de gebeurtenissen bij CNHi dus perfect te verklaren.

Tim Decoster

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken