Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe 6 TTV-tractorserie

De Deutz-Fahr-serie 6 TTV breidt uit met 4 nieuwe modellen binnen het vermogensbereik van 192 tot 230 pk. Meer bestuurderscomfort, betere brandstofefficiëntie en lagere onderhoudskosten zijn de kenmerken van de nieuwe serie.

Leestijd : 3 min

Aan die lagere onderhoudskosten komt Deutz-Fahr door de motorolie pas om de 1.000 uur te verversen en de vloeistof voor transmissie en hydrauliek pas om de 2.000 uur. Dit kan de fabrikant realiseren door de nieuwe TTV-transmissie en het CleanOil-hydraulisch systeem.

De nieuwe TTV-transmissie biedt een topsnelheid tot 60 km/u bij een motortoerental dat lager ligt dan 1.800 omw/min. 40 km/u wordt behaald bij minder dan 1.200 omw/min. Dit laatste verhoogt de brandstofefficiëntie aanzienlijk en vermindert geluid en slijtage.

Uitgebreide hydraulische configuraties

De nieuwe Serie 6 biedt verschillende hydraulische configuraties. Het Clean Oil hydraulisch circuit is onafhankelijk van de transmissieolie voor een maximale levensduur. Load Sensingsystemen zijn verkrijgbaar met verschillende pompopbrengsen tot 210 l/min. Tot 90 l uitneembare olie is beschikbaar. De fronthefinrichting met een capaciteit van 5.450 kg kan worden gekoppeld aan de DualSpeed PTO- voorzijde, zodat de bestuurder het toerental kan wijzigen van 1.000 naar 1.000 ECO. De achterhef heeft een capaciteit tot 10.000 kg, hydraulische of automatische onderste stabilisatoren zijn optioneel verkrijgbaar. De transportstand van de trekstangen maakt altijd onderdeel uit van de basisuitrusting.

Af fabriek kunnen de Serie 6 modellen met een frontlader worden uitgerust. De hefhoogte gaat tot 4,5 m.

Comfort

De MaxiVision 2-cabine die op de nieuwe Serie 7 en 8 van Deutz-Fahr wordt gebruikt is ook beschikbaar op de Serie 6. Deze cabine heeft nieuwe functies zoals een veelzijdig montagesysteem voor extra monitors, actieve klimaatregeling en nieuwe pneumatisch geveerde stoel die 23 graden kan draaien.

Uiteraard krijgt de nieuwe Serie 6 TTV het meest geavanceerde gps- en telemetriesysteem mee dat de fabrikant momenteel in zijn aanbod heeft. Deze tractoren zijn ook klaar voor ‘TIM’, een afkorting die staat voor tractor implement management. De communicatie in 2 richtingen tussen de tractor en het werktuig maakt het mogelijk om bepaalde tractorfuncties automatisch aan te sturen om de efficiëntie en de kwaliteit van het werk verder te verbeteren.

De Auto-Turnfunctie stelt de tractor in staat om automatisch te keren op kopakkers, zonder tussenkomst van de bestuurder. Met de iMonitor3 kan de bestuurder alle functies van de machine beheren. De nieuwe interface is intuïtiever en heeft nieuwe handige functies.

Via XTEND kan de iMonitor het scherm draadloos overdragen op externe tablets. Daardoor heeft de bestuurder een beter overzicht en kan hij aanpassingen aan werktuigen verrichten buiten de cabine, terwijl hij gebruikmaakt van Isobus UT op de tablet. De nieuwe Serie 6 TTV biedt standaard een gegevensbeheerpakket en SDF Fleet Management. Daarmee kan de diagnose op afstand de communicatiestroom tussen dealer en bestuurder verbeteren.

Veiligheid

De nieuwe Serie 6 TTV heeft toonaangevende veiligheidsvoorzieningen. Dankzij het intelligente Dual Mode hydraulische aanhangerremsysteem kan de tractor aan aanhangers die gecertificeerd zijn volgens de Mother Regulation en aan vroegere aanhangers worden gekoppeld. Het pneumatisch remsysteem is uitgerust met aTBM (advanced trailer brake management) voor optimale remprestaties. Enkele modellen uit de nieuwe serie kunnen worden uitgerust met de droge schijfremmen op de vooras. Bovendien is de motorremPLUS verkrijgbaar. Deze functie activeert de E-Visco-ventilator voor een verhoogde slijtagevrije absorptie van remenergie.

SDF - TD

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Alternatieve onkruidbeheersing: belangrijke innovaties op de markt

Akkerbouw Op de Werktuigendagen viel er heel wat te beleven en te zien. Ook tijdens deze editie konden bezoekers genieten van heel wat demo’s, onder andere die van mechanische onkruidbestrijding. “De oude technieken worden beter”, geeft Lieven Delanote, adviseur bio bij Inagro, mee. Hij is vooral fan van de precisiewiedeg. “Maar ook robotisatie komt op.”
Meer artikelen bekijken