Startpagina Bedrijfsnieuws

Klaasen & Co neemt de aandelen NV Wilki over

De NV Klaasen & Co heeft een akkoord bereikt met de familie Willems over de overname van aandelen van de NV Wilki. Beide merken versterken elkaar. NV Wilki, reeds tientallen jaren gekend als afnemer en leverancier van soepkippen met de beste kwaliteit, vindt bij Klaasen de perfecte partner om de activiteiten op lange termijn te kunnen voortzetten.

Leestijd : 1 min

Het bedrijf NV Klaasen & Co, al van oudsher actief in de productie van braadkippen en broedeieren, is toonaangevend in het slachten van soepkippen en richt zich – onder de merknaam “Pluvera” - algemeen op het duurzaam verwaarden van producten uit de pluimvee industrie.

Met de aanvulling van Wilki in Weelde, kan zij de afname van de uitgelegde hennen van de pluimveehouders uit de wijde regio blijven garanderen. Beide familiaal gerunde bedrijven hebben door hun kwaliteit en service een sterke positie opgebouwd op de internationale markt en kunnen door hun synergie een nog sterkere partner worden in de sterk evoluerende keten van eiproductie. Samen worden zij één van de grotere spelers op de Europese soepkippenmarkt.

Geen merkbare veranderingen voor de medewerkers

Deze overname brengt geen merkbare veranderingen met zich mee. Zowel de 2 productielocaties als de merken “Pluvera” en “Wilki” blijven operationeel en behouden hun eigenheid. De jarenlange ervaring, de kennis en de inzet van hun medewerkers en waardering van hun leveranciers en klanten staan garant voor een mooie gezamenlijke toekomst.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Alternatieve onkruidbeheersing: belangrijke innovaties op de markt

Akkerbouw Op de Werktuigendagen viel er heel wat te beleven en te zien. Ook tijdens deze editie konden bezoekers genieten van heel wat demo’s, onder andere die van mechanische onkruidbestrijding. “De oude technieken worden beter”, geeft Lieven Delanote, adviseur bio bij Inagro, mee. Hij is vooral fan van de precisiewiedeg. “Maar ook robotisatie komt op.”
Meer artikelen bekijken