Startpagina Paarden

Thibault Philippaerts Belgisch Kampioen Young Riders

Thibault Philippaerts (Derby De Riverland) heeft zondag het Belgisch Kampioenschap bij de Young Riders op een zeer overtuigende manier gewonnen. Gespreid over de drie wedstrijddagen maakte hij geen enkele springfout. Anthony Philippaerts (Calypso De Blondel) eindigde bij de Junioren als vijfde.

Leestijd : 2 min

Het Azelhof was de voorbije dagen het strijdtornooi van menig Belgisch Kampioenschap bij de jeugd. Thibault Philippaerts nam deel aan zijn tweede BK bij de Young Riders. Het werd een onvergetelijk kampioenschap voor de op één na jongste zoon van Ludo Philippaerts en Veronique Engelen. “Ik kan het kampioenschap in 2 zinnen samenvatten”, zegt Thibault Philippaerts. “Mijn paard was outstanding en bleef over de 3 wedstrijddagen foutloos. Het maakt van mij een dolgelukkige en fiere ruiter.”

Beloftevolle paarden

Derby De Riverland is een achtjarige beloftevolle ruin. “Hij is de enige van alle paarden die foutloos sprong. Samen hebben we toegewerkt naar dit kampioenschap, maar dat geeft natuurlijk geen garantie op succes. Tijdens zo’n kampioenschap moet alles meezitten en dat was deze week het geval. Hij is nog maar 8 jaar maar hij sprong uitstekend. Derby De Riverland heeft enorm veel potentieel en is een paard voor de toekomst. Ik hoop met hem nog veel mooie momenten te beleven”, zegt een dolgelukkige Thibault Philippaerts.

Anthony Philippaerts begon sterk aan het kampioenschap, kende een mindere tweede wedstrijddag maar eindigde met een dubbele foutloze ronde. “Ik blik toch wel een beetje met gemengde gevoelens terug op dit BK”, zegt Anthony Philippaerts. “Op donderdag reed ik de snelste tijd, maar tikte ik op de laatste hindernis een balk uit de lepels. Dat was toch wel een beetje balen. Maar goed, met een derde plaats was er geen man overboord. Op vrijdag viel zowel op de eerste als op de tweede hindernis een balk naar beneden. Wanneer zoiets gebeurt mag je een kruis maken over je kampioenschap. Op zondag heb ik dan de wedstrijd aangepakt als was het de eerste dag. Niet nadenken over die fouten, maar gewoon het beste van jezelf geven. En dat hebben Calypso en ik gedaan, met 2 foutloze omlopen tot gevolg. Die prestatie wist de ontgoocheling van eerder op de week toch wel een beetje uit. Onze samenwerking is nog pril, maar het klikt bijzonder goed tussen ons. Ik hoop dat we samen nog een mooie, lange weg kunnen afleggen.”

Trotse ouders

Vader en moeder Philippaerts blikken met trots terug op de prestaties van hun zonen. “Thibault was sterk, koelbloeding, en foutloos. Absolute klasse. Ik kan er eigenlijk niets meer aan toevoegen. Anthony heeft, behalve het begin van de tweede wedstrijddag, ook een sterk kampioenschap gereden. Met heel veel strijdlust is hij er op zondag nog stevig tegen aan gegaan met een vijfde plaats als gevolg. Zowel Thibault als Anthony beschikken over een sterk paard voor de toekomst”, zegt Ludo Philippaerts.

Eric Dupain

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken