Startpagina Bedrijfsnieuws

John Deere brengt nieuwe 6R tractorserie

John Deere kondigt binnen de 6R tractorserie 14 modellen van de nieuwste generatie aan. Deze nieuwe 6R modellen vallen binnen het vermogensbereik van 110 tot en met 250 pk. Met de vernieuwing zijn de modellen ook slimmer geworden.

Leestijd : 2 min

Een heel nieuwe functie van de 6R-serie is het ‘1-Click-Go’ AutoSetup-systeem, waarmee instellingen op de tractor en werktuigen veel sneller en gemakkelijker kunnen worden uitgevoerd. De bestuurder hoeft op de akker 90  % minder te klikken op de display.

Alle vereiste instellingen kunnen van tevoren worden gepland en in de cloud worden beheerd, inclusief agronomische gegevens zoals perceelsgrenzen, stuurlijnen en beschrijvingen. Nadat de tractor de perceelsgrens heeft overschreden, wordt het opgeslagen profiel automatisch beschikbaar gesteld en kunnen zelfs tijdelijke chauffeurs consistent zorgvuldig werken en fouten vermijden.

AutoSetup

AutoSetup maakt het leven van de bestuurder dus gemakkelijker, maar John Deere heeft ook aan het comfort van de gebruiker gedacht. Het dashboard achter het stuur is bijvoorbeeld verdwenen: dat verbetert niet alleen het zicht, maar ook de bediening door de operator via de armleuning en de rechterconsole. Alle instellingen en indicatoren zijn te vinden op de hoekstijldisplay.

Ook de E-joystick is een nieuwe functie, die vooral nuttig is bij het gebruik van de voorlader. De bestuurder kan de lay-out van de knoppen vrij configureren en de rijrichting gemakkelijk wijzigen met de omkeerknop. Een speciaal handdetectiesysteem vervangt daarbij de vroegere veiligheidsklep.

Voor voorladers is er een dynamisch weegsysteem voor weging onderweg zonder de tractor tot stilstand te hoeven brengen. En met de functie ‘Terug-naar-positie’ kan de lader met één klik in de juiste stand worden gezet.

Slimmer IPM

IPM (Intelligent Power Management) op de nieuwe 6R-serie is nu nog slimmer geworden. Dat houdt in dat de IPM niet alleen werkt bij transport en gebruik van de aftakas, maar nu ook extra vermogen levert voor hydraulische toepassingen. De viercilindermodellen kunnen nu tot 20 pk extra leveren en de zescilindermodellen tot 40 pk.

Een ander indrukwekkend aspect van de nieuwe tractoren van de 6R-serie is hun nieuwe design. De motorkap en spiegels zijn al bekend van de grotere tractoren van John Deere, en ook de naam en de type-aanduiding is overgenomen van de modellen van de 7R-, 8R- en 9R-serie. De naam 6R voor de serie wordt nu gevolgd door een afzonderlijke aanduiding van het nominale motorvermogen.

De 6R-serie is nu uitgebreid met 4 nieuwe tractormodellen. De belangrijkste zijn de compacte en efficiënte 6R 185 met 234 pk met IPM die speciaal is ontworpen voor transportwerkzaamheden, en de 6R 150 met viercilindermotor: de perfecte all-rounder voor gemengde landbouwbedrijven.

Dit nieuwe assortiment biedt tevens meer transmissieopties. Naast de AutoQuad Plus en AutoPowr traploos variabele transmissie kan er ook gekozen worden voor de CommandQuad-optie op viercilindermodellen.

John Deere

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Alternatieve onkruidbeheersing: belangrijke innovaties op de markt

Akkerbouw Op de Werktuigendagen viel er heel wat te beleven en te zien. Ook tijdens deze editie konden bezoekers genieten van heel wat demo’s, onder andere die van mechanische onkruidbestrijding. “De oude technieken worden beter”, geeft Lieven Delanote, adviseur bio bij Inagro, mee. Hij is vooral fan van de precisiewiedeg. “Maar ook robotisatie komt op.”
Meer artikelen bekijken