Welsh Pony & Cob Show te Sint-Lievens-Houtem

Dynod Young Dragon van Marc en Saskia Van Haverbeke-Noack uit Maldegem werd dagkampioene.
Dynod Young Dragon van Marc en Saskia Van Haverbeke-Noack uit Maldegem werd dagkampioene. - Foto: SN

De jury van dienst was Jeroen De Schutter, Dorekenshof, die zelf Welsh Pony’s van sectie B fokt, maar deze Welsh Pony’s in zijn vierspan eveneens intensief gebruikt om internationaal deel te nemen aan aangespannen wedstrijden.

Jeugd

De overall youngstock champion werd de rijk ontwikkelde en heel mooie jaarlingmerrie sectie C Llanidan Miss Dior, valk van kleur, eig. Marc en Saskia Van Haverbeke-Noack uit Maldegem. Laurierhof Delight, gefokt en in eigendom van Ben en Karel Dierick uit Destelbergen, werd de sjerp van het overall reserve youngstock championship aangehangen. Deze driejarige vosse merrie is eveneens een streling voor het oog. Ze beschikt over een aparte belijning en een mooi front, wat de sectie B echt wel vraagt.

Laurierhof Delight, gefokt en in eigendom van Karel en Ben Dierick uit Destelbergen werd overall reserve youngstock champion.
Laurierhof Delight, gefokt en in eigendom van Karel en Ben Dierick uit Destelbergen werd overall reserve youngstock champion. - Foto: SN

Dagkampioen

Dynod Young Dragon, de 16-jarige goedgekeurde sectie C dekhengst van Marc en Saskia Van Haverbeke-Noack, toonde zich op zijn best. Zijn type, mooi front en aparte beweging, zorgden voor het behalen van dit dagkampioenschap. Naast hem mocht zich de Welsh sectie A ruin Vierhoeks Tygo van A. Van Havermaet-Van Lomberghen uit Brakel opstellen als reservedagkampioen. Als veulenkampioen werd het sectie A hengstveulen Arisdonkhof Arragon aangeduid door de jury. Dit veulen beschikt over een heel mooi front en heeft veel ‘allure’ en is gefokt door Jeroen en Melissa Antheunis-Louys uit Waarschoot. Reserveveulenkampioen werd het mooie vosse sectie B merrieveulen Lobo Ariana van Stijn Beerens uit Waarbeke.

BL

Meest recent

Meest recent