Startpagina Interpom 2021

Interpom en Agribex gaan door, met Covid Safe Ticket én verplicht mondmasker in beurshallen

De organisatoren van Interpom en Agribex bevestigen dat hun beurs doorgaat. Naast het Covid Safe Ticket is in de beurshallen, na de nieuwe maatregelen van het Overlegcomité, het dragen van een mondmasker verplicht!

Leestijd : 1 min

De internationale aardappelbeurs Interpom heeft in Kortrijk Xpo plaats van 28 november tot en met 30 november. Van 8 tot en met 12 december heeft het landbouwsalon Agribex in Brussels Expo plaats. Beide organisaties zien strikt toe op het naleven van alle maatregelen. Dat betekent onder meer het voorleggen van het Covid Safe Ticket. En nu ook het verplicht dragen van een mondmasker.

Christophe Vermeulen, CEO Belgapom, mede-organisator Interpom: “Uiteraard is Belgapom, en bij uitbreiding de hele aardappelsector, opgelucht dat de beurs kan doorgaan. Het waren ook voor ons erg uitdagende en moeilijke covid-tijden en we kijken erg uit naar het evenement. Tegelijk zijn we ons ook ten volle bewust van de verantwoordelijkheid die we hebben ten opzichte van exposanten en gasten.”

“Daarom werkte Kortrijk Xpo een versterkt gezondsheidsprotocol uit. Een veilige omgeving is voor ons van het grootste belang. Daarom hebben we beslist om het Belgapomfeest op zaterdagavond af te gelasten. Gezien de huidige toestand, de aangescherpte maatregelen en uit respect voor onze leden en genodigden, leek ons dat de enige logische keuze. Voor ons komt de beurs op de eerste plaats en daarop zullen we al onze energie richten.”

Lieven Vancoillie

Lees ook in Interpom 2021

“Andere weersomstandigheden zullen extra gegevens opleveren”

Interpom CurieuzeNeuzen, dat dit jaar een burgeronderzoek lanceerde naar hitte en droogte in Vlaamse tuinen en andere terreinen, krijgt een vervolg. De data van dit jaar worden nog geanalyseerd, maar het is duidelijk dat ook volgend jaar metingen zullen gebeuren op aardappelvelden. “We zijn in de veronderstelling dat we dan wel droogte of hitte-effecten zullen kunnen meten”, stelt Bart Deronde, manager van VITO.
Meer artikelen bekijken