Interpom en Agribex gaan door, met Covid Safe Ticket én verplicht mondmasker in beurshallen

Bezoekers van beurzen, zoals Interpom en Agribex, zijn verplicht om in de hallen een mondmasker te dragen.
Bezoekers van beurzen, zoals Interpom en Agribex, zijn verplicht om in de hallen een mondmasker te dragen. - Foto: Interpom

De internationale aardappelbeurs Interpom heeft in Kortrijk Xpo plaats van 28 november tot en met 30 november. Van 8 tot en met 12 december heeft het landbouwsalon Agribex in Brussels Expo plaats. Beide organisaties zien strikt toe op het naleven van alle maatregelen. Dat betekent onder meer het voorleggen van het Covid Safe Ticket. En nu ook het verplicht dragen van een mondmasker.

Christophe Vermeulen, CEO Belgapom, mede-organisator Interpom: “Uiteraard is Belgapom, en bij uitbreiding de hele aardappelsector, opgelucht dat de beurs kan doorgaan. Het waren ook voor ons erg uitdagende en moeilijke covid-tijden en we kijken erg uit naar het evenement. Tegelijk zijn we ons ook ten volle bewust van de verantwoordelijkheid die we hebben ten opzichte van exposanten en gasten.”

“Daarom werkte Kortrijk Xpo een versterkt gezondsheidsprotocol uit. Een veilige omgeving is voor ons van het grootste belang. Daarom hebben we beslist om het Belgapomfeest op zaterdagavond af te gelasten. Gezien de huidige toestand, de aangescherpte maatregelen en uit respect voor onze leden en genodigden, leek ons dat de enige logische keuze. Voor ons komt de beurs op de eerste plaats en daarop zullen we al onze energie richten.”

Lieven Vancoillie

Meest recent

Meest recent