Startpagina Actueel

Bataat, al wat meer bekend én gesmaakt

Bataat of zoete aardappel: 10 jaar geleden kende niemand dit tropische knolgewas. Nu ligt het al wat meer in de winkel én wordt het door de landbouwers ook meer in het teeltplan opgenomen. Om die teelt te optimaliseren werd het VLAIO La-project ‘Succesvolle uitbouw van de teelt van bataat in Vlaanderen’ uitgerold. “We horen nog bij de top 10 van Europa als het gaat om import, maar dat willen we veranderen”, klinkt het op de bataatdag van het PCG.

Bataat of zoete aardappel: het klinkt de meesten wel bekend in de oren. Belgische bataat vinden we echter nog niet veel in de rekken en daar mag verandering in komen. De knol wordt immers meer en en meer gesmaakt. Met het VLAIO LA-project ‘Succesvolle uitbouw van de teelt van bataat in Vlaanderen’ sloegen onderzoekers van het Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt Oost-Vlaanderen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

‘Omwille van de markt en arbeidskosten keerden we terug naar gangbaar’

Akkerbouw Akkerbouwer en vollegrondsgroenteteler Henry van der Woerd uit Urk is vooral pootgoedteler, maar teelt ook nog diverse andere gewassen. Bijzonder is dat hij na 17 jaar biologisch te zijn geweest, weer teruggekeerd is naar gangbaar. Van der Woerd: “De biologische markt stagneerde, Duitsland wordt wat biologisch betreft steeds zelfvoorzienender, en de arbeidskosten bleven maar stijgen. Dus heb ik vorig jaar besloten om het roer om te gooien.”
Meer artikelen bekijken